13 aprilie 2013

Boc minte, USL doar arată cu degetul şi nu face nimic, gazele scumpite se pregătesc de export


Boc minte. Negociase cu FMI liberalizarea preţului la gaze cu termen 2015, iar acum spune altceva (de fapt, de prin 2012). Iar USL critică, dar nu face nimic pentru a renegocia.

- februarie 2011 : "Până în luna septembrie se va stabili un calendar de eliminare a preţurilor reglementate la energia electrică şi gaze. Acest calendar se va implementa în perioada 2013-2015. Deci, până în luna septembrie se va face această analiză, se va stabili un calendar, dar calendarul de implementare va viza perioada 2013-2015." (în luna septembrie 2011 tot guvernul Boc era !)

- aprilie 2013 : "Dacă cineva se face vinovat de majorarea preţurilor la gaze, este acest guvern, care nu a ştiut să negocieze cu FMI-ul şi care a acceptat liberalizarea preţului la gaze. România era obligată să liberalizeze preţul la gaze, dar calendarul trebuia negociat. Întrebaţi-l pe Victor Ponta, care a acceptat liberalizarea. Noi nu am acceptat să mărim preţul la gaze peste limita suportabilităţii românilor. Aici, liberalizarea trebuia făcută, dar trebuia negociată până în 2020 pentru consumatorii casnici şi până în 2018 pentru firme."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: