Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

29 aprilie 2013

Începem să ne trezim ?SONDAJ: Care este principala problemă a României după aderarea la UE


La întrebarea "Aderarea la Uniunea Europeană v-a adus o schimbare a vieţii în bine sau în rău?", 58 la sută dintre cei care au participat la sondaj au afirmat că "în rău", 31 la sută - "în bine", iar 11 la sută nu au răspuns.
 

UDMR refuză asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul regionalizării

Este o lege prea importantă ca să eludăm aceste discuţii şi UDMR-ul nu este un partid politic, UDMR-ul este reprezentantul unei minorităţi importante şi aşa cum prevăd unele documente internaţionale semnate de România, de exemplu, Carta Autonomiei Locale, care în articolul 5 prevede foarte clar că nu poate să ia nici un stat o măsură prin care să modifice acele procente etnice, care există într-o anumită zonă din respectiva ţară.

Constituţia nu prevede atribuţii ale preşedintelui în domeniul economic

De fapt, Traian Basescu a vrut sa aiba puterea unui premier si lipsa de responsabilitate a unui presedinte. Intrebat, in luna mai 2010, cine va raspunde pentru esecul masurilor de austeritate, presedintele a raspuns: Emil Boc.
  • N-a "răspuns" Boc, ci dreapta (generică), reprezentată fraudulos de PDL. "Măsurili" au fost asociate imagologic cu "dreapta".

PDL susține pragul de validare de 50%

USL îşi propune reducerea pragului de validare a Constituţiei. Acesta este un atac la popor. Azi preşedintele României este ales cu 50 % plus un vot din cei înscrişi pe listele de vot în primul tur de scrutin. Chiar dacă sunt şi state în UE cu prag de validare sub 50%, dintre cele 15 state majoritatea vin din fostul lagăr comunist. Credem că pragul electoral trebuie menţinut la 50% plus un vot.
  • Majoritatea de la CCR (care ar putea admite reducerea pragului) ascultă de Băsescu, nu de PDL. Aştept contestarea constituţionalităţii modificării legii referendumului (cu reducerea pragului) de către PDL și PPDD.

MRU este una dintre uneltele lui Băsescu pentru spargerea dreptei

Declară că dorește unitatea dreptei și un candidat comun la prezidențiale însă în același timp declară că Alianța FC-PNȚcd (mi-e jenă să zicAlianța DA - e ca și cum aș cita din lucrarea de doctorat a lui Ponta) va avea candidat propriu la prezidențiale. Păi ori te unești cu ceilalți și stabiliți, după ce v-ați unit, un candidat comun, ori ai candidat propriu și asta înseamnă că mergi separat, nu te mai unești cu ceilalți. Sînt curios dacă MRU va fi de acord cu unitatea dreptei în condițiile în care candidatul comun al dreptei unite la prezidențiale nu va fi augusta și premianta sa persoană.

Traian Băsescu a minţit de 3 ori că ţara a ieşit din criză: în anii 2009, 2012 şi 2013

Prima afirmaţie de acest gen a fost făcută în finalul unei emisiuni electorale, din decembrie 2009, de la TVR 1, cînd nebunul spunea: „Vreau să dau românilor şi o veste bună. România a ieşit din criză, datele statistice arată că sîntem în al doilea trimestru consecutiv de creştere economică“. Ce a urmat acestei declaraţii, după învestirea lui Băsescu cu un nou mandat la Cotroceni, a fost tăierea salariilor şi pensiilor cu 25% şi, respectiv, 15%. A urmat, peste 2 ani, în 6 mai 2012, o nouă declaraţie despre ieşirea din criză, de această dată de la Cotroceni. La acea dată, într-un limbaj aproximativ la fel cu cel din 2009, Traian Băsescu a anunţat din nou ieşirea României din criză, mulţumind Guvernului Boc pentru eforturi.
 

Noua Republică : "Regionalizarea - un proiect major, dar greșit aplicat (de USL); o șansă istorică"

PSD nu a avut nici cea mai mică îndoială și nicio urmă de scrupul în a batjocori fără milă și rușine onoarea contribuabililor cinstiți și bunul renume al țării prin menținerea unui plagiator în fruntea statului. Iată că acum acest partid recidivează și, manifestând un entuziasm recent și suspect față de regionalizare, dovedește încă o dată că nu este în stare să abordeze un proiect politic major altfel decât prin singurele metode pe care le stăpânește: deturnarea și furtul.
  • Noua Republică nu va fi niciodată un partid conservator, chiar dacă va păcăli ECR și va adera la grup. Susține pe fond toate tezele europeiste.

Mircea Druc susţine teza velikorusă - "Ucraina e un stat artificial"

Republica Moldova este un stat falimentar, în ultimii 20 de ani ne-am convins, eu nu am învestit nicio speranţă în construirea unui stat din șase judeţe, eu sunt de acord cu acei experţi din statul ex-sovietic care consideră că Republica Moldova şi Ucraina sunt două state falimentare, nu au perspectivă, ele se vor dezmembra.
 

Comerțul prin clearing și interesele Germaniei în România între anii 1932-1939

În această perioadă guvernul german începe scoaterea țărilor din sud-estul Europei de sub influența Franței prin strategiile sale constând în contracte bilaterale de preferință, aceste state devenind legate de Germania din punct de vedere economic (și în cele din urmă, și din punct de vedere politic) și pune bazele unei mari zone economice germane, incluzând estul și sud-estul Europei.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):