15 aprilie 2013

Cartelul PDUSL este de acord cu jefuirea depozitelor bancare pentru salvarea monedei euroJaful este iminent din momentul în care România va adera la uniunea bancară a UE. În Constituţie scrie (încă) : "Proprietatea privată este garantată și ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular". Desigur, se va invoca "riscul", dar riscul te poate face să-ţi pierzi banii, NU DREPTUL LA EI. Mai mult decât atât, este posibil ca stocul de aur de la BNR să treacă sub controlul BCE.

Bancherul :

Regulile viitoarei Uniuni Bancare: si deponentii negarantati vor contribui la salvarea unei banci de la faliment

   Falimentul unei bănci din zona euro ar putea genera, din 2015, pierderi atât acţionarilor, deţinătorilor de obligaţiuni, cât şi deponenţilor care au conturi de peste 100.000 de euro la instituţiile respective, potrivit concluziilor reuniunii informale a miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană (Ecofin), desfăşurată sâmbătă la Dublin - Irlanda.
   O astfel de măsură privind impunerea pierderilor ar putea intra în vigoare după crearea uniunii bancare europene, respectiv după ce autorităţile de reglementare din UE obţin puteri în acest sens prin adoptarea procedurilor de rezoluţie bancară. Conform Ecofin, cadrul legislativ în materie ar trebui să intre în vigoare în 2015, cu trei ani mai devreme decât era prevăzut iniţial.
   Discuţiile privind uniunea bancară au dominat reuniunea Ecofin de săptămâna trecută, acestea fiind orientate pe înfiinţarea schemei de salvare a băncilor. Europa nu mai vrea ca salvarea instituţiilor de credit să fie făcută cu banii contribuabililor, povara urmând să treacă la investitorii privaţi - acţionari, deţinători de obligaţiuni şi deponenţi cu conturi mari. Într-o astfel de situaţie, fondurile UE ar fi folosite în ultimă instanţă pentru o bancă în colaps.

*   *   *
  • Leonard Orban îl dă de gol pe Ponta - România deja negociază uniunea bancară: "Sunt nişte riscuri pe care le urmărim îndeaproape, sunt nişte lucruri pe care le avem în vedere în negocierile extrem de complicate care se derulează în momentul de faţă, fie că vorbim de propunerile Comisiei Europene legate de prima etapă a Uniunii bancare, fie că vorbim de celelalte proiecte pe termen mai lung."
  • Băsescu, după Consiliul European din octombrie 2012: "Ceea ce ne-am propus, şi anume să avem acces la Uniunea bancară, s-a întâmplat. De la 1 ianuarie 2013 începe procesul de implementare a acestor reglementări şi ele nu vor ocoli niciun fel de bancă, nici bancă mare, nici bancă mai mică. Sigur, va funcţiona sistemul subsidiarităţii, şi autorităţile naţionale vor prelua parte din sarcinile de supraveghere pe care şi le-a asumă BCE-ul, prin mecanismul unic de supraveghere, dar oricând inspectorii BCE-lui se pot adresa direct băncilor, sărind peste Autoritatea Naţională de Reglementare, care, în cazul nostru, este Banca Naţională."
  • Isărescu a participat la reuniunea Ecofin la care s-a agreat modificarea tratatului UE pentru realizarea uniunii bancare : 
  • Aceste decizii au fost luate la reuniunea informală a Consiliului miniştrilor de finanţe Ecofin, desfăşurată în perioada 12-13 aprilie, la Dublin. La reuniune au participat şi guvernatorii băncilor centrale din statele membre ale UE. România a fost reprezentată de Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi Liviu Voinea, ministrul bugetului. "Miniştrii au discutat şi agreat o declaraţie privind modificarea Tratatului UE în sensul asigurării unui tratament egal statelor non-euro care vor participa la Mecanismul unic de supraveghere şi pentru asigurarea separării atribuţiilor BCE privind supravegherea şi politica monetară. România a susţinut această declaraţie care a fost iniţiată de Germania", potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Finanţelor.

Un comentariu :

Riddick spunea...

decembrie 2012:

România susţine demersurile privind Uniunea Bancară, este de acord cu taxele pe tranzacţiile financiare şi crearea unui mecanism unic de supraveghere, a declarat, marţi, la finalul şedinţei de Guvern, Andrei Zaharescu, purtător de cuvânt al Executivului.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, un Memorandum cu privire la poziţia României în ceea ce priveşte consolidarea Uniunii Economice şi Monetare.

Potrivit calendarului prezentat de Comisia Europeană, de la 1 ianuarie 2014 toate cele 6.000 de bănci din zona euro ar urma să facă obiectul supravegherii BCE.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/romania-vrea-uniunea-bancara-175034.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):