06 ianuarie 2013

"Pentru consum intern"
Desigur, acest produs va trebui reetichetat dacă se intenţionează exportarea sa (click to zoom).

Amnezia îţi ia geografia de sub picioare

Că tot ne pregătim să punem ţara la cale cu "regiunile". Extrase din George Vâlsan, Conştiinţă naţională şi Geografie. Lecţiune inaugurală a cursului de geografie la Universitatea din Cluj, 18 nov. 1921, Bucureşti, Tipografia „Convorbiri literare". 

Guvernul Ponta faţă cu tainul

Deşi nu suntem în zona Euro, am semnat, cu sula în coaste, pactul de stabilitate fiscală, care ne împiedică să depăşim deficitul bugetar, ceea ce înseamnă reducerea la zero a investiţiilor statului. Adică, imposibilitatea creării de locuri de muncă, stoparea oricărei dezvoltări economice. Trebuie să rămânem în continuare muritori de foame, dependenţi de FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Cu ajutorul de neprecupeţit al lui Băsescu, pentru ca el să-şi plătească protecţia înaltelor porţi, ni s-a pus piciorul pe grumaz şi trebuie să jucăm după cum ni se cântă. Este tainul pe care suntem constrânşi să-l plătim pentru mulţi ani de acum încolo, pentru ca alţii să-şi rezolve problemele create de criză pe spatele românilor.

"Vocea Rusiei" ar fi putut da şi exemplul SovRom-urilor, la fel de bine

La 7 mai 1918, a fost semnat de către România, cu Imperiul German și cu cel Austro-Ungar tratatul de pace la București, cunoscut și ca Pacea de la Buftea-București. Printre altele, condițiile tratatului prevedeau că: România să concesioneze Puterilor Centrale, pentru 90 de ani (1918-1998) toate exploatările petroliere și de gaze naturale (vezi punctul 4 - chestiuni economice). Iată că după 96 de ani, cu sprijinul politicienilor români actuali, guvernul României a decis prin privatizarea Petrom, să recunoască implicit una din condițiile păcii de la Buftea, în detrimentul poporului român, care n-a fost niciodată consultat.

Kelemen Hunor: Probabil că politicienii români nu sunt nici până în ziua de azi siguri că România e a lor

Probabil pentru că politicienii români nu sunt nici până în ziua de azi siguri pe ei că România e a lor, deși, suntem la 68 de ani de la Al Doilea Război Mondial. În plus, formarea națiunii române are un decalaj de un secol față de procesele similare din statele Europei de Vest. Formarea națiunii române nu a început în zorii secolului 18. În cel mai bun caz, acest început poate fi plasat în anii revoluției de la 1848-49 sau, mai curând, pe la începutul secolului 20.
  • A, "da", iar germanii au devenit o naţiune tot cam pe atunci, "doar după unificarea de pe vremea lui Wilhelm I şi Bismarck".

În premieră absolută, România are un semi-senator

Voiculescu a candidat in sectorul 4, a obtinut in 9 decembrie, un nou fotoliu de senator, iar mandatul sau a fost validat de BEC. Cu alte cuvinte, un politician se lupta sa castige un loc in Parlament dupa care refuza sa-i reprezinte pe cetatenii care l-au votat si se lupta sa convinga instantele ca de fapt, oficial, nici n-ar fi senator. Cum in lege nu este prevazut nici un termen limita, Voiculescu se gandeste probabil ca poate amana la nesfarsit depunerea juramantului pentru a invoca astfel ca, din punctul sau de vedere, nu a dobandit calitatea de senator.

Isterii naţionale inutile la moartea lui Sergiu Nicolaescu

În acest timp am pierdut din vedere cel mai important aspect al morţii lui Sergiu Nicolaescu. Omul fusese diagnosticat greşit la internare. Când medicii au constatat ce are, a fost prea târziu. Dacă a păţit-o el, ce şanse are un om simplu să supravieţuiască sistemului sanitar românesc ? Ei bine, acesta este un motiv bun de panică naţională !

Ce a rămas din Sergiu Nicolaescu după ce a fost incinerat

Când proteinele din corp s-au coagulat, carnea s-a strâns şi cadavrul a luat poziţia boxerului, cu mâinile ridicate în faţă. E un spectacol dur...Flăcările din arzătoare sunt orientate direct pe cadavrul care a fost ars într-un ceremonial care durează de obicei 50, cel mult 60 de minute. Din Sergiu Nicolaescu au rămas cel mult două kilograme de resturi pentru că slăbise mult în ultima perioadă. La final, resturile umane şi de haine au fost scoase din cuptor de un tehnician care le-a pus într-un recipient. Oasele necalcinate complet au fost pisate, unul câte unul, cu ciocanul de angajatul crematoriului pentru a fi transformate în pulbere fină.
  • Ăştia chiar nu sunt în stare să procure un aparat ("moară") pentru mărunţirea oaselor calcinate ?! Cel care face manual operaţiunea are o mască contra prafului.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Lucian Boia, 2002: "Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, păstrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale".

Postări populare (nu P.P.E. !):