PDL are o singură şansă. Aripa patriotică (?!) să preia controlul în partid, să expulzeze elementele internaţionaliste şi eurobăsiste, să iasă din PPE şi să iniţieze o colaborare cu PP-DD (dacă PP-DD nu se va dovedi tot o făcătură PPEistă), colaborare care să meargă spre fuziune până la sfârşitul lui 2013 sau începutul lui 2014.
10 decembrie 2012
Regruparea forţelor anti-USL
PDL are o singură şansă. Aripa patriotică (?!) să preia controlul în partid, să expulzeze elementele internaţionaliste şi eurobăsiste, să iasă din PPE şi să iniţieze o colaborare cu PP-DD (dacă PP-DD nu se va dovedi tot o făcătură PPEistă), colaborare care să meargă spre fuziune până la sfârşitul lui 2013 sau începutul lui 2014.
Va fi gălăgie din partea echipei de zgomote eurobăsistă (turturicii, lăzăroii, tăpălagii), dar se va forma un nucleu care pleacă de la 30%. PDLiştii "normali" nu vor avea trai cu reformagiii (echipa Macovei). Ori-ori. Electoral, s-a văzut că reformagiii sunt mai jos de zero (de "prag"), adică... pe minus.
Aceasta ori o altă mişcare mare pe partea dreaptă trebuie făcută în 2013, pe fondul propagandei antinaţionale a USL pentru regionalizare. După 2013 nu va mai fi timp de construcţie, în 2013 trebuie trecut Rubiconul.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
O astfel de poliţă de asigurare a fost creată prin proiectul de reorganizare a administraţiei fiscale. Şi chiar dacă nu se ştie dacă ţara va...
-
Via Conu Mişu : Lagărul UEist s-a construit Circul politic în care a eșuat dezastrul economic, produs al jafului incredibil prin ca...
-
Tonomatul Soros - actualmente setat pe eurobăsism - nu pierde prilejul de a-şi arăta iar dispreţul faţă de naţiune şi democraţie: De und...
-
Open Europe: Hungarian government accuses EU Commissioner of being "extremely ignorant or lying" E U Justice Commiss...
-
Şi nimeni (dintre politicieni) nu protestează; ba-l şi văd înregistrat "legal". De ce nu se face o razie la această oficină separ...
-
Se propun te miri ce amendamente în Constituţie, numai nu interdicţia străinilor de a deţine terenuri agricole. Ungaria a trecut-o deja în ...
-
Naţional: Ponta, tandem cu Maior din decembrie Conform ultimului zvon de profil, pesedistii se bat degeaba pe mostenirea lui Ponta, ...
-
Christopher Edward Harle Story , scriitor, publicist, consilier guvernamental pe probleme economice şi de securitate din Marea Britanie, ...
-
Haita roșie este disperată. Se apropie alegerile prezidențiale și lumea nu pune botu' nici la Prostănac, nici la Filfizon. Deunăzi l-...
-
Sub un singur nume sunt de fapt prezentate trei revoluţii: cea "anarhist-proletară" din 1905 (cu ramificaţii în armată - cuirasatu...
13 comentarii :
Depinde mult acest scenariu de câţi eurobăsişti ajung în parlament.
(din totalul parlamentarilor ARD/PDL)
ma uit atent pe asa ziele bloguri de dreapta si ma minunez. oamenii astia viseaza cai verzi de pe pereti cu MRU presedinte. asta nu a fost in stare sa-si castige colegiul intr-un fief pdl. mai mult la batut pana si leana la procente (udrea)
7,4 milioane voturi anti-Băsescu, nu mult timp în urmă.
4,4 milioane voturi pro-USL acum.
Concluzii: http://wp.me/pjejF-3MR
cronicas, asta se întâmplă fiindcă avem o dreaptă "de seră" încă din 1990, care ascultă de comenzi externe, nu este exponenta interesului naţional (la fel şi stânga).
Marius Mioc, cred că 1 milion de voturi pro-demitere ar veni de la PP-DD +PRM + UDMR, cam un milion care n-au mai venit acum la vot, iar un milion şi ceva (restul de diferenţa 4,2/7,4) s-au fraudat.
http://www.badpolitics.ro/balada-miorita-varianta-pe-ungureste-cu-dedicatie-pentru-ponta-baciul-ungurean-becali/
Hai sa ne destindem putin ca facem ''poc''!
Pune asta daca esti de acord ca am mai vazut preluari de la Aciduzzu !
Riddick, UDMR-iştii au stat mai mult acasă la referendum (dar nu din dragoste de Băsescu), iar PRM-işti sînt destul de puţini.
O explicaţie parţială e cei care n-au putut vota la parlamentare, fiindcă n-au trecut în buletin domiciliul în localitatea în care stau efectiv (la referendum s-a putut vota şi în afara localităţii de domiciliu). Rămîn totuşi un număr însemnat de antibăsişti care nu sînt însă USL-işti şi alt număr de nemulţumiţi de Băsescu dar care n-au considerat faptele sale atît de grave încît să justifice procedura extraordinară a suspendării.
Ar fi frumos.
Trebuie vreo 2-3-4 garnituri patriotice. Primele vor fi secerate.
Dar crezi că o reușită de acest gen ar fi de dreapta (sau, întrebare egal legitimă, de stînga)? N-ar fi mai aproape de ceea ce menționa Șerbănescu ieri - o mișcare de eliberare națională?
Gogu, pun tot, precum vezi.
Marius Mioc, îmi scăpase faza cu localitatea de domiciliu. Dar nu cred că s-au fraudat mai mult de 1,5 milioane de voturi.
Conu' Mişu, mă uit la Grecia, unde-i guvern "pepe-socialist" (Pasok-socialişti/PES + Nea Dimokratia-populari/PPE + partid mic de stânga). Datorat legii electorale pro-oligarhie, cu primă de 50 de mandate. Nu văd în România o stânga gen Syriza (din Grecia), care totuşi e criticată de troţkişti că ar da-o la pace cu establişmentul (articol citit de mine la World Socialist Web Site - WSWS, acum 2-3 luni). Sau o dreaptă gen Fidesz (din Ungaria). Şerbănescu le zice bine, dar numele lui apare încă în lista staff-ului Institutului Social-democrat "Ovidiu Şincai" (think-tank al PSD), la linkul "consiliul ştiinţific" (poate nu e actualizat, deşi nu cred).
"O explicaţie parţială e cei care n-au putut vota la parlamentare, fiindcă n-au trecut în buletin domiciliul în localitatea în care stau efectiv (la referendum s-a putut vota şi în afara localităţii de domiciliu)."
Nu se poate vota fara buletin, dar cu alt act de identitate cu poza ex. pasaport valabil? Iar daca adresa din buletin e in acelasi oras cu cea unde se locuieste efectiv si difera doar strazile nu se poate vota la parlamentare?
Daca nu se poate vota decat cu buletinul si numai daca adresa din buletin corespunde cu zona de acoperire a sectiei de votare atunci asta incalca practic dreptul la vot. N-am adresa corecta in buletin atunci iau amenda nu pierd dreptul la vot care vine odata cu cetatenia (excludem bolnavii mental sai infractorii condamnati).
Cei cu domiciliul în exterior pot vota numai cu paşaportul, ceilalţi numai cu buletinul. Aşa ştiu că este.
Deci cine n-are buletinul la zi (poate omul s-a mutat recent sau nu e acasa in perioada alegerilor) sau pur si simplu n-are buletin (ca a fost furat/pierdut/degradat) la momentul alegerilor atunci nu poate sa voteze desi poate sa-si dovedeasca identitatea? E complet incceptabil asa ceva.
Merita dat in judecata statul roman la Strasbourg - ca tot vrea mai multa Europa sa i se dea atunci mai multa Europa incepand cu procese de drepturile omului.
Se pot obţine acte provizorii, "but prior to the vote".
Trimiteți un comentariu