08 decembrie 2012

Pregătirea


Pregătirea de eliminare a cvorumului de validare a referendumurilor e pentru Constituţie, nu pentru "altceva". Cu maxim 55% prezenţă la alegerile generale, cum ar veni >50% la referendumul constituţional, să le aprobe regionalizarea?! Dar care e aproape imposibil să nu treacă, la o prezenţă slabă.

El problemo: ar trebui aprobat "cu un an înainte de alegeri" (nu-i clar dacă şi înainte de referendumuri, ori în 2013 vor referendumul):
"Avand in vedere ca, in conformitate cu prevederile Codului de bune practici in materie electorala al Comisiei de la Venetia, legile electorale trebuie adoptate cu cel putin 1 an inaintea datei alegerilor, AEP puncteaza, in scrisoarea deschisa, ca urmareste adoptarea proiectului de lege intr-un termen care sa permita aplicarea Codului Electoral la alegerile pentru Parlamentul European din 2014". - link
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP):

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: