13 decembrie 2012

Kemal Ataturk, Herr RAT şi bacşiş-barosso



Într-o prestigioasă publicaţie occidentală a apărut prin luna iulie a acestui an un articol în limba germană, semnat de un bine-cunoscut comentator, sub titlul „Wahlen - Referendum in Rumänien 2012" (Alegeri - Referendum în România - 2012). Ca şi în alte dăţi am constatat că, obsedat de câteva idei fixe, Herr RAT, aşa îl voi numi pe autor, se conduce după un raţionament original, ce poate fi sintetizat astfel: doi cai plus trei catâri şi cinci zebre fac doisprezece cocostârci ortodocşi de baltă. Utilizând metoda proprie de analiză „cu materialul clientului", vă invit să lecturaţi un „interviu" (comentariu) imaginar:

Herr RAT: „De multe zile, se scrie în presă despre revolta politică din România. Se ignoră în continuare faptul că numai în Transilvania a existat Sfântul Imperiu Roman. Moldova şi Ţara Românească au îndurat cinci sute de ani de supunere în faţa sultanului turc-musulman, şi de influenţă a ortodoxiei greceşti de la Constantinopol, iar după Al Doilea Război Mondial, până în 1989, dictatura ortodox-comunistă de la Moscova."

Kommentar: Nu prea înţeleg eu bine ce vrea să zică Herr RAT, dar ce are „Sfântul" Imperiu Roman, cu... Prefectura? Herr RAT sfidează realitatea. Păi, cine a adus dictatura comunistă (greşită exprimare ortodoxo-comunistă) în România? Nu cumva prea-lăudatul Occident cu sprijinul direct al trădării fostului suveran, actual „patron" al unei piaţete din târgul lui Bucur? Dacă Herr RAT nu cunoaşte trecutul, să cerceteze cărţi de istorie, documente din arhive şi să ia cunoştinţă că dictatura de după al Doilea Război Mondial nu a fost nici mai ortodoxă, nici mai catolică decât Papa. Se ştie ce a făcut Stalin cu biserica de orice fel, începând chiar cu cea rusească. În România, după război, numeroşi preoţi şi călugări (ortodocşi, greco-catolici, catolici, protestanţi etc) au fost aruncaţi în puşcării, unde mulţi şi-au lăsat oasele pentru totdeauna. Mareşalul Antonescu s-a aliat cu Germania pentru a reîntregi Ţara. Pentru a scăpa de tutela Mareşalului, fostul suveran s-a dat cu ruşii lui Stalin şi a condamnat întreaga Românie la sclavie, pentru decenii. Aliaţii s-au făcut fraţi cu dracu', iar acesta era aproape să le vină de hac. Ce-a câştigat România din jocul planetar al intereselor şi pentru că a fost forţată să lupte împotriva fostului aliat, alături de fostul inamic? Nota olografă a lui Churchill (cea cu 90% devenită 100%)? În urma actului de trădare de la 23 august 1944, Germania a pus ştampila ruşinii pe fruntea poporului român şi un scuipat de dispreţ pe obrazul Ţării. Actualul Cancelar al Germaniei a fost botezat „noul Hitler". Oare de ce? Ştie Herr RAT? După vizita la Chişinău şi participarea la Congresul P.P.E. de la Bucureşti, şi-a îndreptăţit porecla. „Prietenii ştiu de ce!" Când a păşit în România, Herman A. Van Rompuy, actualul președinte al Consiliului European, zărind nişte preoţi ortodocşi, a sărit ca ars: „Să terminăm odată cu ciorile astea negre!" Să-l fi consiliat Herr RAT în prealabil? Dacă da, i-ar putea sugera să înceapă cu cei de la Vatican, doar şi acolo mulţi sunt îmbrăcaţi în negru, nu-i aşa? Mai umblă vorba prin Turnul Babel de la Bruxelles că iluminaţii au cerut abolirea creştinismului, (sine die, a catolicismului) a altor versiuni religioase creştine, iar Herr Rat va rămîne fără obiect în condei. Despre cine o să mai scrie atunci?

Herr RAT: „Din 2007, ţara este într-adevăr în U.E., dar în centrul Bucureştiului se află statuia lui Kemal Ataturk... Populaţia este mai mult decât oricând orientată spre est."

Kommentar: Kemal Ataturk a fost un reformator, un novator, iar Germania, de-a lungul a numeroase decenii s-a bazat deseori pe sprijinul Turciei. Numărul turcilor stabiliţi în Germania după ultima mare conflagraţie fiind foarte mare, a fost nevoie de măsuri drastice de stopare a imigrării şi chiar de expulzări, nu tocmai „ortodoxe". Comparând numărul turcilor din Germania cu al celor stabiliţi în România, se poate spune că statuia lui Kemal Ataturk ar trebui instalată la Berlin, nu la Bucureşti.

Herr RAT: „Noul Sultan se numeşte acum bacşiş-barosso (simplă coincidenţă), şi este înlocuit de către o comisie."

Kommentar: După Al Doilea Război Mondial România primea ordine de la Moscova (ca şi Germania de Est), acum de la Washington şi Bruxelles. Este vorba doar de schimbarea „Înaltei Porţi". Interesele au rămas aceleaşi. „Bacşiş-barosso" (poate nu am tradus eu corect?) este o denumire foarte potrivită pentru comportamentul acestui sltimbanc european, ex-maoist, ex-socialist... Să credem că U.E. „are conducătorii pe care-i merită?"

Herr RAT: „România nu a fost stat «occidental» şi nici Bucureştiul, oraş occidental. A fost numai mimetism."

Kommentar: În peroada interbelică Bucureştiul era numit Micul Paris, dar... Herr Rat încă nu exista pe atunci. S-a născut mai târziu şi, probabil, nu are cum să ştie.

Herr RAT: „În România, nu există mari bănci locale sau companii, numai succursale ale băncilor occidentale. Boierii locali se îmbogăţeasc din contractele cu statul, prin urmare, lupta politică este dură. Locuri de muncă, contracte, certificate, etc, sunt plătite de la buget. Peste tot există corupţie şi nepotism. [...] Politicienii sunt, totodată şi, antreprenori. [...] Trei milioane de persoane au fugit deja în vest."

Kommentar: Herr Rat combină adevărul cu imaginaţia şi speculaţia, ceea ce s-ar putea numi schizo-efect. Păi cine a distrus băncile româneşti, CEC-ul, nu generosul Occident, folosindu-se de escrocii autohtoni? Băncile străine (peste 40), ne mai fiind alimentate de băncile-mamă, au cerut bani de la guvernul României, dar nu au primit. „De unde nu-i, nici dumnezeu nu cere". Mergând cu jalba-n băţ la F.M.I., acesta i-a ordonat suspendatului amânat să solicite un împrumut „substanţial" pentru a alimenta sertarele golite ale sucursalelor bancare. Sluga prea-plecată a ascultat şi a îndatorat România pentru multe generaţii. Consecinţele? După două decenii de la căderea comunismului, România are cea mai mare datorie din întreaga sa istorie. Cu ce scop a fost făcută? Pentru a salva mafia băncilor străine aciuate în România, pentru îmbogăţirea escrocilor, fie ei străini sau autohtoni, ortodocşi, catolici sau liber-cugetători.

Herr RAT: „Boierii şi noua aşa-zisa clasă politică încearcă să facă pe plac Vestului, dar corupţia este omniprezentă şi la nivel naţional, ca şi mai înainte la Constantinopol şi Moscova. Serviciile de securitate personală, sărăcia, sănătatea şi educaţia sunt privatizate. Nu sunt doar bogaţi şi săraci. Deşi UE a oferit peste 30 miliarde EUR pentru a moderniza ţara, ele sunt utilizate foarte puţin, deoarece U.E. nu-i poate controla."

Kommentar: U.E nu este o societate de binefacere şi nu a oferit nimic pe gratis României. Herr RAT uită - sau se preface - că României nu a beneficiat nici măcar de o treime din „cotizaţia" sa depusă la U.E., aşa că povestea cu „bani europeni" oferiţi României este o gogoriţă înghiţită doar de copii sau de handicapaţi mintal. DA! În România există corupţie, există imoralitate, există necinste şi jaf, dar întreb retoric: cine le-a instaurat, încurajat şi a profitat de conjunctură? Cine le-a consolidat statutul? Cine a plătit comisioane grase jefuitorilor băştinaşi pentru vânzarea-cumpărarea avuţiei naţionale la preţ de second hand şi de fier vechi? Nu prea generosul Occident şi manipulatorii săi? Necinste şi jaf, imoralitate, corupţie, „tunuri" şi „ţepe" are şi dragul Occident, cât cuprinde şi nu scrie pe ele „Made în România". Ideal ar fi ca şi unii şi ceilalţi să ţină companie fostului prim-ministru al României, ca „pensionari" ai „hotelurilor" statului (fiecare în ţara lui). Aşa ar fi drept! Cât priveşte leprele despotice carpato-danubiano-pontice, au deja prescrisă o reţetă eficace, din păcate, neaplicată: „Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei,/ Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,/ Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,/ Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!" (Mihai Eminescu). Pe timpul răposatului, pentru subminarea economiei naţionale se aplica pedeapsa capitală. Categoric, se fura mai puţin!

Herr RAT: „La data de 29 Iulie 2012, România trebuie să aleagă din nou (referendum - n.a.). Fie rămâne preşedintele Traian Băsescu şi câteva principii democratice ale U.E. sunt respectate, fie triumfă post-comunismul, socialismul überniemmt noua/vechea clasă politică la putere şi Putinismul social acceptabil în UE."

Kommentar: Articolul a fost scris şi publicat înainte de 29 iulie a.c., dorinţa oracolului Herr RAT fiind temporar şi parţial satisfăcută. Să înţeleg că în opinia acestuia, suspendatul reprezintă „respectarea principiilor democratice ale U.E."? Ar putea enumera Herr Rat măsurile democratice luate de către suspendat pe timpul celor doua mandate? Măcar una! Cu sprijinul acordat cu generozitate - până mai ieri - de către Frau Hitler şi conducerea U.E., timonierul s-a reîntors la Cotroceni pentru a putea beneficia, ulterior expirării mandatului - de prerogativele unui fost şef de stat. Apropos de repudiatul Putin arătat cu deştiu' de Her RAT, cine se „pupa" cu el, eu? Nu! Suspendatul şi Occidentul, via Frau Merkel & Co.

De parcă necazurile pricinuite de străini nu erau de ajuns, întreg anul 2012 ne-am pricopsit cu circuri electorale, care mai de care mai ipocrite şi dăunătoare. Regretatul istoric Florin Constantiniu avea dreptate atunci când afirma că românii se aseamănă cu o turmă de oi, condusă de guverne de lupi. S-au ferit săşi tocească pingelele până la secţiile de votare şi ce-a ieşit, se va vedea. Oricum, cu asemenea „lupi", talibani, baroni şi moguli plagiatori, după ce vom trece de mult trâmbiţatul „sfârşit al lumii" de la 21 decembrie ne vom duce de-a berbeleacul, direct în prăpastie.

„Sfatul medicului": După insistenţa cu care apasă pedala de acceleraţie pe ipoteze halucinante şi retorici apocaliptice, Herr RAT manifestă simptomele caracteristice ale ambiguităţii liniei de percepţie. Fiind un real pericol pentru cititorii presei scrise, iar întoarcerea la realitate fiind aproape exclusă, singura modalitate de depăşire a acestui statu-quo, ar fi meditaţia la o mânăstire ortodoxă.
 
Cât despre hoardele ce se rotesc la putere, le ofer recomandarea năzdrăvanului Ion Creangă: „Să le mai dea Domnul încă trei zile, începând cu cea de alaltăieri..."

7 comentarii :

Riddick spunea...

Herr RAT ("şobolan") se pare ca e o aluzie la Viorel Roman:

(Duplicitatea moldo-valahă, 2012): "Este normal ca greco-ortodocşii după cinci sute de ani de cea mai coruptă şi stupidă administraţie din lume, cea turco-fanariotă, nu au cum avea un stat compatibil cu Europa occidentală. Promovarea prim-miniştrilor evrei Roman şi Ungureanu sau a ţiganilor romi Iliescu, Năstase, Vanghelie, plus clanurile lor Butoane, Vişinel, Cămătaru, Fane Spoitoru nu pot ascunde faptul că nu ei sunt de vină că statul şi societatea moldo-valaha sunt în derivă. Folosindu-se de invazia de ţigani spre vest, statul întregeşte acuma „Casa lui Ceauşescu” cu cea a „Mânuirii Neamului”, modelul de urmat al moldo-valahilor, nu a românilor. Vor reuşi valahii să marginalizeze modelul Şcolii Ardeleane orientat spre Roma? Cei care n-au cunoscut niciodată o politică raţională, sunt numai individual competitivi în Europa, asta pentru că preşedinţii moldo-valahi: Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu... se pregăteşte Antonescu, secondaţi de fideli lor Patriarhi, Teoctist şi Daniel, sunt în lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei constantinopolitane şi moscovite, după o expresie interbelică. Când va trece Carpaţii Biserica Unită ? Când aderă romanii la UE ?"

http://confluente.ro/Reflectii--Opinii/Viorel_roman_duplicitatea_moldo_valah_viorel_roman_1338299569.html/wap

Riddick spunea...

Q.E.D.:Wahlen - Referendum in Rumänien 2012

http://www.viorel-roman.ro/articol_big.php?id=364&pg=1

Viorel Roman era promovat ani de zile în "România Mare " a lui CVT, cu articole care apăreau aproape săptămânal şi care mergeau ca nuca-n perete cu linia oficială a revistei, dar în aceeaşi linie cu sloganul electoral al PRM din 2009 de la alegerile europarlamentare: "Cu România Mare în Europa unită !" (era cu "u" mic, m-am uitat bine).

CVT si-a aprofundat studiile la Viena, pe vremea lui Ceauşescu, ca şi Marga în RFG (doctoratul). Ambii au fost "ciupiţi" informativ, atunci sau ulterior.

Anonim spunea...

Ciupiti de cine ? E important de precizat !

Riddick spunea...

Nu neapărat de organizaţii care reprezintă state.

Marga a fost invitat recent în grupul Westerwelle "pentru viitorul Europei", nu ştiu dacă a acceptat sau va accepta.

Anonim spunea...

Iata un mic rationament rautacios: Madam Merkel vine pe lume in iulie 1954 in RFG. La scurt timp familia sa (tatal era pastor) se stabileste in RDG(adica pleaca din ''rai'' in ''iad''-ul rosu)unde ramine pina la reunificare. In perioada studiilor, nemtoaica vine si la noi, la Mare, si il cunoaste pe Marga(conform dezvaluirilor lui Marga) cu care se avinta in drumetii ''cu rucsacul'' in spate !
Pornind de aici, eu cred ca intre plecarea familiei madamei Merkel din ''rai'' si acceptarea ei in ''iad'', ca si ''intimplarea'' ca s-a cunoscut cu Marga, iar ''prietenia'' dureaza si azi, nu e opera serviciilor germane sau romanesti ci, mai degraba, a unui al treilea serviciu care lucra la fel de nestingherit in RFG, RDG si Romania. Unul mult mai serios si mai rasaritean !

Riddick spunea...

Mai este şi versiunea lui Christopher Story, cu "the black (= neoficial) german intelligence agency", DVD (Deutsche Verteidingung Dienst):

http://web.archive.org/web/20110430112318/http:/worldreports.org/news

Riddick spunea...

GERMAN BANKS SCAMMED BY BUSH, WHEREAS STOLEN BUSH AND GORBACHEV PROCEEDS ARE STASHED IN ST GALLEN, SWITZERLAND Now the important point here is that Germany, Bush Senior’s closest collaborator, is in the same boat in this respect as Greece: its big banks (Deutsche Bank, Commerzbank, Dresdner Bank) are reportedly stuffed to the gills with worthless ‘Trashets’, given not least that Frau Angela Merkel – the former Secretary of the Agitation and Propaganda Department of the Young Communists at Marx-Lenin University, in case you had forgotten – has been acting as Bush Senior’s ‘gatekeeper’ in Germany, a.k.a. agent supervising the Bush Crime Family’s business in German institutions.

It appears, though, that the tangible fraudulent Bushwealth has been stashed in Deutsche AG, formerly Barrington Investment Group, of which the partners are, also in case you had forgotten:
• George H. W. Bush, former President of the United States.
• Mikhail Sergeyevich Gorbachëv (Orbach), former President of the Soviet Union and before that, head of the all-powerful CPSU Administrative Department, which rôle he has long since resumed, operating from a large wing in the Kremlin.

Gorbachëv’s version of the World Revolution is in full swing, and the ignorance of many Americans on this score (we have been told that the new generation can’t even remember who Mr Gorbachëv was) is intolerable. Gorbachëv is BEHIND THIS MESS: wake up!
• Dr Helmut Kohl, former Chancellor of Germany, whose unsavoury ‘Black’ background has been partially re-exposed by this service.
• Dr Josef Ackermann, CEO of Deutsche Bank AG.

BEHIND AGITPROP SECRETARY MERKEL’S ‘EURO IN DANGER’ PLOY Bush’s agent and former Communist agitprop operative (STASI), Frau Merkel, has made what the British would call ‘a right pig’s ear’ of the ‘Euro crisis’ arising EXCLUSIVELY as a consequence of Germany’s own self-indulgence in Fraudulent Finance transactions, replicated inter alia in Greece.
• Essentially, the Germans have been caught at their own corrupt game: and they are in a panic. Equally panicked are the French, who allowed Banque Paribas to accumulate over 3,000 Bush Sr.-linked accounts, handled by Barbara Bush’s Pearce relative.

As we pointed out earlier, the Germans care not a Greek iota for the plight of Greece. No. What concerns the STASI operative at the top in Germany is the prospect of the COLLAPSE OF THE GERMAN HEGEMONY PROJECT.
• Specifically, Frau Merkel told the Bundestag on 19th May 2010:

‘This challenge is existential and we have to rise to it. The Euro is in danger. If we don’t deal with this danger, then the consequences for Europe are incalculable’.

‘If the Euro fails, then Europe fails’..

However what the former Communist agitprop secretary failed to remind the Bundestag was that sober observers had warned right through the 1990s and especially in 1998 that the attempt by Germany to impose ‘irrevocable exchange rates’ (as provided for under the Maastricht Treaty) on ancient economies which had developed quite separately from Germany, would end in disaster as soon as a really serious ‘shock’ – such as has occurred following ‘Greece’ – materialised.

If Greece were to extract itself suddenly from the Collective Currency, its replacement drachma would naturally be sharply devalued against the Euro – which would leave Greece in an even worse situation, as it would have to repay the Euro-denominated loans with devalued drachmae.


http://christopherstory.org/2010/05/24/why-admiral-dennis-c-blair-was-sacked-by-obama/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: