03 decembrie 2012

Condiţiili


De-aia se vrea privatizarea şi a Transgazului: să exporte OMV gaze româneşti. Deşi, neprivatizat, ar face statul investiţia respectivă. "Necesară", "urgentă". N'aşa?!
Transgaz: condiţiile tehnice pentru exportul de gaze naturale vor fi create la finele anului 2015

Transgaz, compania naţională de transport al gazelor naturale, spune că exportul de gaze prin conducta Arad-Szeged, care leagă sistemul naţional de transport cu cel al Ungariei, va fi posibil în trei ani de zile.
Ponta : "Ideea e următoarea: exportăm gaze româneşti, importăm gaze ruseşti la un preţ triplu. Sigur că avem o problemă cu legislaţia europeană care spune că trebuie să lăsăm să exportăm, dar pe de altă parte am şi o răspundere politică şi domnul Chiţoiu are sprijinul meu să găsim o soluţie." 

Băsescu : "Pentru linişte, vă pot spune că sigur Comisia Europeană îşi face treaba, pentru că odată intrat în Uniunea Europeană trebuie să respecţi regulile jocului, dar vă pot spune că în momentul de faţă nu există condiţii tehnice pentru ca România să poată exporta gaz, România doar poate primi gaz. Depinde de România când va avea aceste condiţii tehnice."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: