26 octombrie 2012

Europropaganda (ne) costă


Europropagandă cu bani de la buget. Mitul că "ne dă UE bani" trebuie alimentat, ţinut în viaţă. Pe banii noştri!

Statul s-a obligat (de la început?) să asigure ORICUM finanţarea proiectelor europene, chiar şi a celor private, "urmând ca mai apoi să îşi recupereze sumele".
Consilierul de stat Eugen Teodorovici: Scrisorile de presuspendare ale CE dau României şansa de a încerca să rezolve problemele care încă persistă în sistemul de absorbție a fondurilor europene

[...]
Reporter: Ce program este cel mai afectat? Sunt trei programe. Unde au fost identificate cele mai multe deficienţe?
Eugen Teodorovici: Deci, Programul Operaţional Regional și cel de competitivitate sunt cele care se adresează şi sectorului privat. Desigur, este un mare impediment, un impediment major pentru sectorul privat să aibă o astfel de situaţie. Dar, încă o dată, această situaţie nu trebuie să se răsfrângă asupra beneficiarilor finali, mai ales faţă de cei care şi-au îndeplinit corect obligaţiile din contracte. Desigur, toate aceste probleme, cele trei, pun presiune pe bugetul de stat. Deci, pentru că Guvernul este cel care în primă fază trebuie să vină să asigure această continuitate pentru fiecare, că este proiect public, că este proiect privat, este obligaţia noastră ca şi guvern. După aceea, în etapa a doua să intervenim acolo unde o neregulă a fost identificată şi să recuperăm banii către bugetul de stat. Este obligaţia noastră, care este menţionată foarte clar în regulament. Statul român este obligat după aceea să se îndrepte către fiecare vinovat, fie că este beneficiar privat, public sau de altă natură, şi să recupereze aceste corecţii financiare, în situaţia în care ele se vor menţine.
Guvernul României – Biroul de presă

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: