15 septembrie 2012

Să vedem ce va face Ponta luni la Bruxelles


Deocamdată să luăm act de declarație:

"Este foarte bine că domnul preşedinte a fost la Bruxelles. De altfel, voi merge şi eu luni. Este foarte bine să vorbească, de exemplu, despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, pentru că, într-adevăr, în calitatea sa de mediator între puterile statului, are atribuţii în domeniul justiţiei. Nu are nicio atribuţie şi nu are dreptul la nicio părere, iar guvernul nu va ţine cont de nicio părere a domnului preşedinte Băsescu pe zonele care ţin de guvern, de buget, de relaţii economice, de relaţii fiscal-bugetare şi mai ales, de exemplu, de noul buget 2014-2020", a spus premierul.

Ponta a mai afirmat că declaraţiile lui Traian Băsescu sunt "demagogie de Dâmboviţa" şi de "alba-neagra".

"Bugetul Uniunii Europene se negociază numai între guvernele Uniunii Europene, lăsând la o parte faptul strict, sigur, personal, că domnul preşedinte Băsescu în 2014, când intră bugetul, îşi termină, nu va mai fi în nicio funcţie, dar vorbesc de atribuţii instituţionale aici. În rest, chestiuni din astea de demagogie de Dâmboviţa, că merge domnia sa să vorbească despre laser, despre ELI. Păi, merge să vorbească pentru că tocmai a aflat că a fost înştiinţat guvernul că s-a aprobat bugetul şi s-a aprobat proiectul. Deci, chestii de-astea de alba-neagra eu cred şi mă aştept ca preşedintele să nu le mai folosească”, a mai explicat premierul.

Ponta a mai precizat că merge la întâlnirea cu preşedintele Barroso ”cu obiectivele foarte clare şi angajamentele, sigur, foarte clare, care aparţin guvernului”, susținând că ”este primul ministru, este învestit de către Parlament şi el merge să vorbescă de guvern, nu merge să vorbescă de probleme ale preşedintelui". "Şi să facă bine domnul preşedinte să vorbească despre atribuţiile sale, nu despre guvern, ca să nu mai avem probleme de coabitare, ca să zică aşa”, a mai spus premierul."

2 comentarii :

Anonim spunea...

aproape incredibil de tampit pentru o functie atat de mare

Riddick spunea...

De-abia aștept numărul de contorsionism de luni, când va trebui să zică ceva, după ce va accepta toate punctele Bruxelului.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: