15 septembrie 2012

Să vedem ce va face Ponta luni la Bruxelles


Deocamdată să luăm act de declarație:

"Este foarte bine că domnul preşedinte a fost la Bruxelles. De altfel, voi merge şi eu luni. Este foarte bine să vorbească, de exemplu, despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, pentru că, într-adevăr, în calitatea sa de mediator între puterile statului, are atribuţii în domeniul justiţiei. Nu are nicio atribuţie şi nu are dreptul la nicio părere, iar guvernul nu va ţine cont de nicio părere a domnului preşedinte Băsescu pe zonele care ţin de guvern, de buget, de relaţii economice, de relaţii fiscal-bugetare şi mai ales, de exemplu, de noul buget 2014-2020", a spus premierul.

Ponta a mai afirmat că declaraţiile lui Traian Băsescu sunt "demagogie de Dâmboviţa" şi de "alba-neagra".

"Bugetul Uniunii Europene se negociază numai între guvernele Uniunii Europene, lăsând la o parte faptul strict, sigur, personal, că domnul preşedinte Băsescu în 2014, când intră bugetul, îşi termină, nu va mai fi în nicio funcţie, dar vorbesc de atribuţii instituţionale aici. În rest, chestiuni din astea de demagogie de Dâmboviţa, că merge domnia sa să vorbească despre laser, despre ELI. Păi, merge să vorbească pentru că tocmai a aflat că a fost înştiinţat guvernul că s-a aprobat bugetul şi s-a aprobat proiectul. Deci, chestii de-astea de alba-neagra eu cred şi mă aştept ca preşedintele să nu le mai folosească”, a mai explicat premierul.

Ponta a mai precizat că merge la întâlnirea cu preşedintele Barroso ”cu obiectivele foarte clare şi angajamentele, sigur, foarte clare, care aparţin guvernului”, susținând că ”este primul ministru, este învestit de către Parlament şi el merge să vorbescă de guvern, nu merge să vorbescă de probleme ale preşedintelui". "Şi să facă bine domnul preşedinte să vorbească despre atribuţiile sale, nu despre guvern, ca să nu mai avem probleme de coabitare, ca să zică aşa”, a mai spus premierul."

2 comentarii :

Anonim spunea...

aproape incredibil de tampit pentru o functie atat de mare

Riddick spunea...

De-abia aștept numărul de contorsionism de luni, când va trebui să zică ceva, după ce va accepta toate punctele Bruxelului.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: