13 septembrie 2012

O mostră de delir europeist și deconstructivist


[...] Ce şantier fabulos se deschide în faţa noastră! Totul trebuie rescris şi reinventat după regulile şi spiritul lumii noi. Ca de obicei, vor exista două tabere. De-o parte, cea a cârcotaşilor şi a băgătorilor de beţe-n roate care vor face tot posibilul să dea de pământ cu noile proiecte. Nu vor ezita să facă apel la cele mai periculoase arme (naţionalism obtuz, demagogie, populism, Bau-Bau,…). Unii vor face asta intoxicaţi fiind de lumea veche, alţii din frică iar o bună parte dintre ei pentru a-şi salva statu quo-ul micilor privilegii. De cealaltă parte, e tabăra vizionarilor (a visătorilor, dacă vreţi). Cei care vor construi, rotiţă cu rotiţă, mecanismele lumii europene de mâine. Şi veţi vedea, cârcotaşilor, că ea va fi democratică! Pentru asta e nevoie de timp, educaţie(!) şi perseverenţă. Nu e loc aici de dat, în detaliu, definiţia şi workstream-urile proiectului de reorganizare europeană. Economic, social, politic şi cultural (aşa cum am învăţat la şcoala generală) totul trebuie progresiv reinventat. Generaţia mea e liberă să îşi construiască viitorul!

Las altora sarcina de-a rescrie istoria, pe viitor, şi de-a pune in balanta răul si binele adus de cele două secole de luptă şi emancipare natională. Vrem, nu vrem, sfârşitul acelei lumi îl trăim în direct. Demonii se vor mai zbate ceva vreme în chinurile morţii. Internetul si avionul au ucis însă lumea veche. Să nu ne fie frică de viitor! Oricum nu avem alternativă. Voi vedeţi alta ?

O mică divagaţie. Vă închipuiţi o lume în care crizele puberale ale celor doi Lolek si Bolek autohtoni nu vor mai conta? Vă imaginaţi normalul unei lumi în care micile mizerii şi matrapazlâcuri locale vor ajunge la tomberonul istoriei? Repet, lumea aceasta nouă va trebui să fie democratică, sau nu va fi deloc.

PS. Angela Merkel va intra în istorie.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Ce jeg incredibil !

Riddick spunea...

Am pus un scurt comentariu în care am reluat titlul postării mele, mă mir că l-a scos de la moderare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: