13 septembrie 2012

O mostră de delir europeist și deconstructivist


[...] Ce şantier fabulos se deschide în faţa noastră! Totul trebuie rescris şi reinventat după regulile şi spiritul lumii noi. Ca de obicei, vor exista două tabere. De-o parte, cea a cârcotaşilor şi a băgătorilor de beţe-n roate care vor face tot posibilul să dea de pământ cu noile proiecte. Nu vor ezita să facă apel la cele mai periculoase arme (naţionalism obtuz, demagogie, populism, Bau-Bau,…). Unii vor face asta intoxicaţi fiind de lumea veche, alţii din frică iar o bună parte dintre ei pentru a-şi salva statu quo-ul micilor privilegii. De cealaltă parte, e tabăra vizionarilor (a visătorilor, dacă vreţi). Cei care vor construi, rotiţă cu rotiţă, mecanismele lumii europene de mâine. Şi veţi vedea, cârcotaşilor, că ea va fi democratică! Pentru asta e nevoie de timp, educaţie(!) şi perseverenţă. Nu e loc aici de dat, în detaliu, definiţia şi workstream-urile proiectului de reorganizare europeană. Economic, social, politic şi cultural (aşa cum am învăţat la şcoala generală) totul trebuie progresiv reinventat. Generaţia mea e liberă să îşi construiască viitorul!

Las altora sarcina de-a rescrie istoria, pe viitor, şi de-a pune in balanta răul si binele adus de cele două secole de luptă şi emancipare natională. Vrem, nu vrem, sfârşitul acelei lumi îl trăim în direct. Demonii se vor mai zbate ceva vreme în chinurile morţii. Internetul si avionul au ucis însă lumea veche. Să nu ne fie frică de viitor! Oricum nu avem alternativă. Voi vedeţi alta ?

O mică divagaţie. Vă închipuiţi o lume în care crizele puberale ale celor doi Lolek si Bolek autohtoni nu vor mai conta? Vă imaginaţi normalul unei lumi în care micile mizerii şi matrapazlâcuri locale vor ajunge la tomberonul istoriei? Repet, lumea aceasta nouă va trebui să fie democratică, sau nu va fi deloc.

PS. Angela Merkel va intra în istorie.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Ce jeg incredibil !

Riddick spunea...

Am pus un scurt comentariu în care am reluat titlul postării mele, mă mir că l-a scos de la moderare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: