26 septembrie 2012

Federalizare Europeană


365News.ro:

O federatie poate supravietui, din punct de vedere politic, doar in doua moduri: fie prin forta armelor (adica coercitiv, cum se facea in vremea imperiilor mediavale) fie prin sentimentele oamenilor de a avea ceva in comun (limba, cultura, in special ce religioasa, moravurile etc). Am spus, asadar, sentimentele, nu interesele. Europa de acum e o Europa pe interese comerciale, negustoresti, vamale.

Ce insemna Europa intereselor de acum ? Ea insemna ca un grup de tari (occidentale) are un castig in detrimental altui grup de tari (rasaritene), grupuri ce par a forma un parteneriat, dar un parteneriat bazat pe inselaciune de natura doctrinara. Tarile din Occident castiga, iar cele din Rasarit pierd. Cum e posibil acest lucru ? Simplu: desfiintandu-se taxele vamale, acest lucru face posibil invadarea pietelor din Rasarit cu debuseele industriale ale tarilor dezvoltate. In aceste conditii, se mentin locurile de munca in Occident si dispar locuri de munca in Rasarit.

Asa se explica exodul de forta de munca romaneasca in Occident. In al doilea rand, faptul ca ne forteaza sa aliniem nivelul pretului resurselor energetice, e din dorinta de a ne face sa punem la comun resursele. Punand la comun resursele, noi ne irosim sansa de a fi competitivi prin promovarea unor produse cu preturi reduse, preturi ce au in spatele lor costuri reduce. Relatia Occident/Rasarit e ca relatia europenilor cu “pieile rosii” din America pionieratului. Europenii le oferea indienilor “margele colorate”, iar “pieile rosii” ofereau, europenilor, aur de 24 de carate.

Este aceeasi situatia acum intre Occident si Rasarit dar, mult mai sofisticat; aceasta escrocherie s-a mutat pe taramul doctrinelor economice si filosofiei politice. De pe urma europenizarii n-a castigat decat Occidentul. Supravegheera monetara vrea acum sa consfinteasca edfinitv acest castig in plan economic al Occidentului. Fara o moneda stabila, practic nu e posibila nici conservarea castigului si nici valorificarea in continuare potentialuilui tehnico-economic al Vestului.

Ludovic Orban e un fost amploiat european si e intr-o buna amicitie cu Barroso, de aceea nu putem une baza pe afirmatiile lui. Bilantul Vest/Est este net favorabil Vestului. Daca clasa politica romaneasca ne va calauzi si in aceasta noua aventura europena, va fi si mai mare prapadul saraciei si al exodului fortei de munca in Occident. Pe masura ce Romania e din ce in ce mai putin capabila sa ofere de munca aici, in aceeasi masura slabeste coeziunea sociala a romanilor; si chiar sentimentul national ce-ar trebui sa ne lege unul de altul.

By: Micul Finantist

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: