23 septembrie 2012

Ce/cine-i mână pre ei în luptă ?



Dă, oare, "elita" din România o mână de ajutor la fabricarea, în 20 de ani (termen drag şi lui Silviu Brucan), unui demos european? Se simte oare "elita", plătită din banii contribuabilului român sau din banii mogulului care a furat de la poporul român, dezlegată de orice obligaţii faţă de statul şi de poporul român pentru că şi-a asumat obligaţii faţă de un imperiu nevăzut şi faţă de un demos care nu există?

4 comentarii :

Riddick spunea...

John Gillingham. Design for a New Europe. Cambridge: Cambridge University Press, 2006. 287 pp. $19.99 (paper), ISBN 978-0-521-68664-8.

Reviewed by Jost Dülffer (Historisches Seminar, Universität zu Köln)
Published on H-German (November, 2006)

The European Union--Any Chance for a Revival after Death?

http://www.h-net.org/reviews/showrev.php?id=12531

Crystal Clear spunea...

"Din ianuarie 2007, de când România a devenit membră a Uniunii Europene, corupţiei băştinaşe i s-a adăugat corupţia europeană. Reţelele mafiote care conduc România fură acum dintr-un buzunar mai larg. "

Din cauza asta nu scapam de UE.
Politicienii ar pierde sacul din care fura.
Asta-i motivul..

Riddick spunea...

S-a votat acum o rezoluție la Parlamentul European, ca partidele să poată fi sponsorizate pe față de alte partide similare din alte țări.

Crystal Clear spunea...

E razboi contra noastra, sponsorizat din strainatate.Ne tradeaza exact cei care ar trebui sa ne apere


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: