23 septembrie 2012

Ce/cine-i mână pre ei în luptă ?



Dă, oare, "elita" din România o mână de ajutor la fabricarea, în 20 de ani (termen drag şi lui Silviu Brucan), unui demos european? Se simte oare "elita", plătită din banii contribuabilului român sau din banii mogulului care a furat de la poporul român, dezlegată de orice obligaţii faţă de statul şi de poporul român pentru că şi-a asumat obligaţii faţă de un imperiu nevăzut şi faţă de un demos care nu există?

4 comentarii :

Riddick spunea...

John Gillingham. Design for a New Europe. Cambridge: Cambridge University Press, 2006. 287 pp. $19.99 (paper), ISBN 978-0-521-68664-8.

Reviewed by Jost Dülffer (Historisches Seminar, Universität zu Köln)
Published on H-German (November, 2006)

The European Union--Any Chance for a Revival after Death?

http://www.h-net.org/reviews/showrev.php?id=12531

Crystal Clear spunea...

"Din ianuarie 2007, de când România a devenit membră a Uniunii Europene, corupţiei băştinaşe i s-a adăugat corupţia europeană. Reţelele mafiote care conduc România fură acum dintr-un buzunar mai larg. "

Din cauza asta nu scapam de UE.
Politicienii ar pierde sacul din care fura.
Asta-i motivul..

Riddick spunea...

S-a votat acum o rezoluție la Parlamentul European, ca partidele să poată fi sponsorizate pe față de alte partide similare din alte țări.

Crystal Clear spunea...

E razboi contra noastra, sponsorizat din strainatate.Ne tradeaza exact cei care ar trebui sa ne apere


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: