25 septembrie 2012

Care-or fi "partidele democratice" ?


O fantasmă numită Dan Diaconescu

Ce se poate face? In primul rand, este important sa se identifice pericolul, sa nu fie minimalizat. Apoi,
partidele democratice trebuie sa inteleaga ca fundamentele constitutionale ale tarii nu pot fi zguduite fara consecinte dezastruoase. Este nevoie de responsabilitate, bun simt, refuz al demagogiei si asumare a unor politici sociale si economice eficiente, care sa fie explicate cat mai clar electoratului.


Dreapta democratica trebuie sa-si asume rolul sau intr-o noua alianta reintarita cu stanga impotriva unor pericole reale

Asa cum spuneam si anul trecut, cred ca dreapta democratica trebuie sa-si asume rolul sau intr-o noua alianta reintarita cu stanga impotriva unor pericole reale si sa evite astfel impreuna un esec major al modelului european, din care sa piarda toata lumea. Nu sugerez omogenitate ideologica, ci o competitie cu reguli si cu un teren neutru, esential pentru o buna societate democratica.

Ungureanu :

"Cred că e cazul să avem un Consiliu European extraordinar, în care să discutăm foarte sincer ce se întâmplă, cum putem reacţiona pentru a susţine politicile pro-europene, în aşa fel încât asemenea cazuri care erodează politica europeană să nu ţină captive politicile de integrare. /.../ Cred că este cazul să discutăm franc cum reacţionează Europa politică la creşterea influenţei electorale a extremei drepte. Nu mi se pare indecent să recunoaştem problema, să o expunem şi să căutăm soluţii la nivelul statelor membre".


PDL

Partidele şi organizaţiile de orientare creştină trebuie să ia iniţiativa şi să-şi asume rolul istoric de a avansa integrarea europeană, aşa cum în secolul XX au luptat împotriva extremismului de dreapta sau de stânga. Aceasta poate fi noua lor identitate europeană comună.

Creşterea economică din a doua jumătate a secolului XX în vestul Europei a fost susţinută şi de existenţa unui plan împărtășit de toate partidele, care a ghidat evoluţia UE.

Criza euro a arătat deficienţele aranjamentului instituţional prezent în UE.

În statele membre mişcări populiste proliferează pe fondul slăbiciunii partidelor tradiţionale şi importanţei tot mai mari pe care o are Bruxelles-ul în deciziile economice.

Este nevoie ca Europei să-i fie prezentat un nou plan, care să-i ghideze dezvoltarea viitoare. Trebuie să fie clar pentru toţi că uniunea monetară nu poate supravieţui fără o uniune fiscală, care să ducă spre o integrare mai amplă şi mai largă.

Acest plan trebuie acceptat şi de populaţie. El trebuie explicat clar şi arătat drept o cale de dezvoltare spre o societate liberă şi cu instituţii transparente.

Chestiunea integrării europene va reprezenta tema faţă de care se vor poziţiona partidele politice din Europa în acest început de secol XX. Se vor crea două fronturi: pro şi contra integrării. Este important ca frontul pro să se constituie într-o coaliţie capabilă să învingă actorii contra.


8 comentarii :

Riddick spunea...

Însăşi Guru-ul dă semnalul. Deci, voi vota PP-DD.

Crystal Clear spunea...

Astia gresesc secolul : "Chestiunea integrării europene va reprezenta tema faţă de care se vor poziţiona partidele politice din Europa în acest început de secol XX. "

Riddick spunea...

Greşeala de fond e mult mai gravă decât cea de formă.

Crystal Clear spunea...


In idea asta am pus si eu comentariul :))

Riddick spunea...


Dragos • 28 minutes ago

La scara Europei, Dan Diaconescu este un derbedeu de cartier, nimic altceva. Nu e prost, se va limita la meschina lui escrocherie, nimic mai mult. Daca deviatiile lui ating totusi siguranta europeana, cazurile gen Haider, Pim Fortuyn sau chiar Arkan stau marturie asupra ceea ce-l asteapta.

Prioritate de Dreapta • 16 minutes ago • parent

Ei, na ? ;-)

L-ai uitat pe Kaczynski, este ?

Dragos • 8 minutes ago • parent

Kaczynski nu intra in aceeasi categorie.

http://hydepark.ro/articol/articol/o-fantasma-numita-dan-diaconescu-1076.html#comment-661870064

Crystal Clear spunea...

S-a prins de intorsatura discutiei...

Riddick spunea...

Din ce scrie Geoană, rezultă că dreapta "e de două feluri", dar stânga - nu (e, carevasăzică, doar stângă democratică).

Riddick spunea...

Comunicatul PDL a dispărut de pe siteul AGERPRES: http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/148473.html

Am fost inspirat că l-am postat aici:

Informare de presă (21 septembrie 2012)

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, împreună cu Anca Boagiu, vicepreşedinte al partidului şi senatorul PDL de diaspora, Viorel Badea participă, în perioada 21 - 22 septembrie, la Congresul Internaţionalei Centrist-Democrate. [...]

http://riddickro.blogspot.ro/2012/09/pdl-ales-calea-tradarii-este-de-partea.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Neagu Djuvara, 2011:
Rep.: Și s-a transmis din generație în generație talentul ăsta?
N.D.: Domnule, culmea culmilor, s-a transmis așa de bine încît țărănoii care sînt acum la putere au reluat din dibăcia boierilor care o aveau din tată în fiu de șase sute de ani. Dacă Europa funcționează din ce în ce mai bine, eu vă garantez că în cincizeci de ani președinte al Uniunii Europene ajunge un român.
Rep.: Dar noi sîntem o țară mică, nu prea contăm…
N.D.: Da, dar să știți un lucru, nu va fi o supremație a celor mai mari puteri, Germania, Franța, Marea Britanie. Va putea fi ales președinte sau premier al UE tocmai cineva dintr-o țară mică. Franțuzul n-o să vrea să fie un neamț, neamțul n-o să vrea să fie un franțuz, italianul n-o să vrea să fie un spaniol. Dar un românaș, un ceh, un polonez va fi admis."

Neagu Djuvara, 2015: "Liniștea mea sufletească este că nu mai există națiuni în Europa. Noi nu vom mai fi români, ungurii nu vor mai fi unguri, polonezii nu vor mai fi polonezi, toată lumea va fi european, și nu numai european, ci un european americanizat, fiindcă pecetea americană, științele moderne – internet, telefon - au măturat diferențele dintre popoare. Așa că nu mai am nicio îngrijorare că noi nu mai suntem români. Noi suntem europeni. Și niște europeni supuși influenței americane."

 

Postări populare: