25 septembrie 2012

Care-or fi "partidele democratice" ?!


O fantasmă numită Dan Diaconescu

Ce se poate face? In primul rand, este important sa se identifice pericolul, sa nu fie minimalizat. Apoi,
partidele democratice trebuie sa inteleaga ca fundamentele constitutionale ale tarii nu pot fi zguduite fara consecinte dezastruoase. Este nevoie de responsabilitate, bun simt, refuz al demagogiei si asumare a unor politici sociale si economice eficiente, care sa fie explicate cat mai clar electoratului.


Dreapta democratica trebuie sa-si asume rolul sau intr-o noua alianta reintarita cu stanga impotriva unor pericole reale

Asa cum spuneam si anul trecut, cred ca dreapta democratica trebuie sa-si asume rolul sau intr-o noua alianta reintarita cu stanga impotriva unor pericole reale si sa evite astfel impreuna un esec major al modelului european, din care sa piarda toata lumea. Nu sugerez omogenitate ideologica, ci o competitie cu reguli si cu un teren neutru, esential pentru o buna societate democratica.

Ungureanu:

"Cred că e cazul să avem un Consiliu European extraordinar, în care să discutăm foarte sincer ce se întâmplă, cum putem reacţiona pentru a susţine politicile pro-europene, în aşa fel încât asemenea cazuri care erodează politica europeană să nu ţină captive politicile de integrare. /.../ Cred că este cazul să discutăm franc cum reacţionează Europa politică la creşterea influenţei electorale a extremei drepte. Nu mi se pare indecent să recunoaştem problema, să o expunem şi să căutăm soluţii la nivelul statelor membre".Partidele şi organizaţiile de orientare creştină trebuie să ia iniţiativa şi să-şi asume rolul istoric de a avansa integrarea europeană, aşa cum în secolul XX au luptat împotriva extremismului de dreapta sau de stânga. Aceasta poate fi noua lor identitate europeană comună.

Creşterea economică din a doua jumătate a secolului XX în vestul Europei a fost susţinută şi de existenţa unui plan împărtășit de toate partidele, care a ghidat evoluţia UE.

Criza euro a arătat deficienţele aranjamentului instituţional prezent în UE.

În statele membre mişcări populiste proliferează pe fondul slăbiciunii partidelor tradiţionale şi importanţei tot mai mari pe care o are Bruxelles-ul în deciziile economice.

Este nevoie ca Europei să-i fie prezentat un nou plan, care să-i ghideze dezvoltarea viitoare. Trebuie să fie clar pentru toţi că uniunea monetară nu poate supravieţui fără o uniune fiscală, care să ducă spre o integrare mai amplă şi mai largă.

Acest plan trebuie acceptat şi de populaţie. El trebuie explicat clar şi arătat drept o cale de dezvoltare spre o societate liberă şi cu instituţii transparente.

Chestiunea integrării europene va reprezenta tema faţă de care se vor poziţiona partidele politice din Europa în acest început de secol XX. Se vor crea două fronturi: pro şi contra integrării. Este important ca frontul pro să se constituie într-o coaliţie capabilă să învingă actorii contra.

8 comentarii :

Riddick spunea...

Însăşi Guru-ul dă semnalul. Deci, voi vota PP-DD.

Crystal Clear spunea...

Astia gresesc secolul : "Chestiunea integrării europene va reprezenta tema faţă de care se vor poziţiona partidele politice din Europa în acest început de secol XX. "

Riddick spunea...

Greşeala de fond e mult mai gravă decât cea de formă.

Crystal Clear spunea...


In idea asta am pus si eu comentariul :))

Riddick spunea...


Dragos • 28 minutes ago

La scara Europei, Dan Diaconescu este un derbedeu de cartier, nimic altceva. Nu e prost, se va limita la meschina lui escrocherie, nimic mai mult. Daca deviatiile lui ating totusi siguranta europeana, cazurile gen Haider, Pim Fortuyn sau chiar Arkan stau marturie asupra ceea ce-l asteapta.

Prioritate de Dreapta • 16 minutes ago • parent

Ei, na ? ;-)

L-ai uitat pe Kaczynski, este ?

Dragos • 8 minutes ago • parent

Kaczynski nu intra in aceeasi categorie.

http://hydepark.ro/articol/articol/o-fantasma-numita-dan-diaconescu-1076.html#comment-661870064

Crystal Clear spunea...

S-a prins de intorsatura discutiei...

Riddick spunea...

Din ce scrie Geoană, rezultă că dreapta "e de două feluri", dar stânga - nu (e, carevasăzică, doar stângă democratică).

Riddick spunea...

Comunicatul PDL a dispărut de pe siteul AGERPRES: http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/148473.html

Am fost inspirat că l-am postat aici:

Informare de presă (21 septembrie 2012)

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, împreună cu Anca Boagiu, vicepreşedinte al partidului şi senatorul PDL de diaspora, Viorel Badea participă, în perioada 21 - 22 septembrie, la Congresul Internaţionalei Centrist-Democrate. [...]

http://riddickro.blogspot.ro/2012/09/pdl-ales-calea-tradarii-este-de-partea.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: