12 septembrie 2012

Alte detalii ale EUro-blatului PDUSL



 Planul de la Cornu împarte țara în 12 regiuni

   Coabitare si modificarea Constitutiei. Acestea erau primele puncte din ”Planul de la Cornu”, pe care ”National” vi l-a dezvaluit in exclusivitate. Pe langa scaderea numarului de parlamentari prevazuta in noua lege fundamentala, planul mai cuprinde inca o piatra greu de mestecat in falcile majoritatii partidelor: reorganizarea administrativ-teritoriala.

   In timp ce lui Traian Basescu i s-a cerut sa stea in banca lui, sa nu-si mai hartuiasca adversarii si sa-l mentina pe Victor Ponta in fruntea Guvernului, premierul a primit mai multe sarcini de la partenerii straini.
   Astfel, pe langa modificarea Constitutiei (care implica reducerea numarului de parlamentari, trecerea la sistemul unicameral, trecerea de la republica semi-prezidentiala la republica parlamentara si scurtarea mandatului presedintelui la patru ani), liderului PSD i s-a solicitat sa propuna si sa infaptuiasca reorganizarea administrativa a tarii. O misiune destul de dificila, daca ne amintim ca tema, o initiativa mai veche a presedintelui Basescu, a fost respinsa de mai toate partidele politice. Acum, daca vrea sa ramana la butoane si sa-si duca proiectele politice la capat, Ponta trebuie sa faca un compromis si sa imparta tara in 9-12 regiuni sau judete, o masura menita sa faciliteze atragerea de fonduri europene. De asemenea, seful Executivului trebuie sa mai taie din elanul ”baronilor locali” si sa faca pe dracu-n patru pentru a starpi coruptia din administratie. 

Fondurile europene, proba de foc pentru premier

Potrivit intelegerii de la Cornu, tot premierul Ponta este cel care are obligatia sa remedieze handicapul pe care tara noastra il are in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene. Prin urmare, seful Executivului trebuie sa umble la legislatie, sa-i elimine din sistem pe functionarii care au dat gres si sa semnaleze daca si unde au existat “contracte cu cantec”.  O agenda incarcata, dar care ii va asigura lui Ponta, in continuare, sefia Guvernului

4 comentarii :

Anonim spunea...

Foarte bine ! Ardelienii si bacuii nu mai vor in ROMANICA ! Auzi minune ! Ardelienii indeamna turistii straini sa nu vina la Bucuresti ca e mizerie si periculos etc. Ma pis pe astia ! Neamuri de sluga, de iobagi, ingurgitattori de slana si horinca !Pa si n-am cuvinte ! Praful sa se aleaga ! Sa le fie jugul GREU !

Crystal Clear spunea...

Ai vazut stirea asta ?
http://www.enational.ro/actualitate/sebastian-ghita-preia-otv-la-pachet-cu-partidul-lui-diaconescu-191765.html/

Riddick spunea...

Anonimule, tu vrei să spui ceva dar nu știi de capul tău. Sau faci pe prostul.

Crystal, cred că e o minciună. Dacă ar fi adevărat,o pun în linia șicanării partidelor alternative (tergiversarea înregistrării PP-DD și a Noii Republici, și contestarea de către Procurorul General a înregistrării Partidului Naționalist).

Crystal Clear spunea...

Da, anonimu' face pe prostu'.

Sper sa fie minciuna .


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: