12 septembrie 2012

Alte detalii ale EUro-blatului PDUSL



 Planul de la Cornu împarte țara în 12 regiuni

   Coabitare si modificarea Constitutiei. Acestea erau primele puncte din ”Planul de la Cornu”, pe care ”National” vi l-a dezvaluit in exclusivitate. Pe langa scaderea numarului de parlamentari prevazuta in noua lege fundamentala, planul mai cuprinde inca o piatra greu de mestecat in falcile majoritatii partidelor: reorganizarea administrativ-teritoriala.

   In timp ce lui Traian Basescu i s-a cerut sa stea in banca lui, sa nu-si mai hartuiasca adversarii si sa-l mentina pe Victor Ponta in fruntea Guvernului, premierul a primit mai multe sarcini de la partenerii straini.
   Astfel, pe langa modificarea Constitutiei (care implica reducerea numarului de parlamentari, trecerea la sistemul unicameral, trecerea de la republica semi-prezidentiala la republica parlamentara si scurtarea mandatului presedintelui la patru ani), liderului PSD i s-a solicitat sa propuna si sa infaptuiasca reorganizarea administrativa a tarii. O misiune destul de dificila, daca ne amintim ca tema, o initiativa mai veche a presedintelui Basescu, a fost respinsa de mai toate partidele politice. Acum, daca vrea sa ramana la butoane si sa-si duca proiectele politice la capat, Ponta trebuie sa faca un compromis si sa imparta tara in 9-12 regiuni sau judete, o masura menita sa faciliteze atragerea de fonduri europene. De asemenea, seful Executivului trebuie sa mai taie din elanul ”baronilor locali” si sa faca pe dracu-n patru pentru a starpi coruptia din administratie. 

Fondurile europene, proba de foc pentru premier

Potrivit intelegerii de la Cornu, tot premierul Ponta este cel care are obligatia sa remedieze handicapul pe care tara noastra il are in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene. Prin urmare, seful Executivului trebuie sa umble la legislatie, sa-i elimine din sistem pe functionarii care au dat gres si sa semnaleze daca si unde au existat “contracte cu cantec”.  O agenda incarcata, dar care ii va asigura lui Ponta, in continuare, sefia Guvernului

4 comentarii :

Anonim spunea...

Foarte bine ! Ardelienii si bacuii nu mai vor in ROMANICA ! Auzi minune ! Ardelienii indeamna turistii straini sa nu vina la Bucuresti ca e mizerie si periculos etc. Ma pis pe astia ! Neamuri de sluga, de iobagi, ingurgitattori de slana si horinca !Pa si n-am cuvinte ! Praful sa se aleaga ! Sa le fie jugul GREU !

Crystal Clear spunea...

Ai vazut stirea asta ?
http://www.enational.ro/actualitate/sebastian-ghita-preia-otv-la-pachet-cu-partidul-lui-diaconescu-191765.html/

Riddick spunea...

Anonimule, tu vrei să spui ceva dar nu știi de capul tău. Sau faci pe prostul.

Crystal, cred că e o minciună. Dacă ar fi adevărat,o pun în linia șicanării partidelor alternative (tergiversarea înregistrării PP-DD și a Noii Republici, și contestarea de către Procurorul General a înregistrării Partidului Naționalist).

Crystal Clear spunea...

Da, anonimu' face pe prostu'.

Sper sa fie minciuna .


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

 

Postări populare: