12 septembrie 2012

Alte detalii ale EUro-blatului PDUSL
 Planul de la Cornu împarte țara în 12 regiuni

   Coabitare si modificarea Constitutiei. Acestea erau primele puncte din ”Planul de la Cornu”, pe care ”National” vi l-a dezvaluit in exclusivitate. Pe langa scaderea numarului de parlamentari prevazuta in noua lege fundamentala, planul mai cuprinde inca o piatra greu de mestecat in falcile majoritatii partidelor: reorganizarea administrativ-teritoriala.

In timp ce lui Traian Basescu i s-a cerut sa stea in banca lui, sa nu-si mai hartuiasca adversarii si sa-l mentina pe Victor Ponta in fruntea Guvernului, premierul a primit mai multe sarcini de la partenerii straini.
Pag1  214x300 “Planul de la Cornu” imparte tara in 12 regiuni!Astfel, pe langa modificarea Constitutiei (care implica reducerea numarului de parlamentari, trecerea la sistemul unicameral, trecerea de la republica semi-prezidentiala la republica parlamentara si scurtarea mandatului presedintelui la patru ani), liderului PSD i s-a solicitat sa propuna si sa infaptuiasca reorganizarea administrativa a tarii. O misiune destul de dificila, daca ne amintim ca tema, o initiativa mai veche a presedintelui Basescu, a fost respinsa de mai toate partidele politice. Acum, daca vrea sa ramana la butoane si sa-si duca proiectele politice la capat, Ponta trebuie sa faca un compromis si sa imparta tara in 9-12 regiuni sau judete, o masura menita sa faciliteze atragerea de fonduri europene. De asemenea, seful Executivului trebuie sa mai taie din elanul ”baronilor locali” si sa faca pe dracu-n patru pentru a starpi coruptia din administratie. 

Fondurile europene, proba de foc pentru premier

Potrivit intelegerii de la Cornu, tot premierul Ponta este cel care are obligatia sa remedieze handicapul pe care tara noastra il are in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene. Prin urmare, seful Executivului trebuie sa umble la legislatie, sa-i elimine din sistem pe functionarii care au dat gres si sa semnaleze daca si unde au existat “contracte cu cantec”.  O agenda incarcata, dar care ii va asigura lui Ponta, in continuare, sefia Guvernului

4 comentarii :

Anonim spunea...

Foarte bine ! Ardelienii si bacuii nu mai vor in ROMANICA ! Auzi minune ! Ardelienii indeamna turistii straini sa nu vina la Bucuresti ca e mizerie si periculos etc. Ma pis pe astia ! Neamuri de sluga, de iobagi, ingurgitattori de slana si horinca !Pa si n-am cuvinte ! Praful sa se aleaga ! Sa le fie jugul GREU !

Crystal Clear spunea...

Ai vazut stirea asta ?
http://www.enational.ro/actualitate/sebastian-ghita-preia-otv-la-pachet-cu-partidul-lui-diaconescu-191765.html/

Riddick spunea...

Anonimule, tu vrei să spui ceva dar nu știi de capul tău. Sau faci pe prostul.

Crystal, cred că e o minciună. Dacă ar fi adevărat,o pun în linia șicanării partidelor alternative (tergiversarea înregistrării PP-DD și a Noii Republici, și contestarea de către Procurorul General a înregistrării Partidului Naționalist).

Crystal Clear spunea...

Da, anonimu' face pe prostu'.

Sper sa fie minciuna .


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2022: "UE nu se va dezintegra sub nicio formă. Dimpotrivă, mersul va fi, că vrem, că nu vrem - şi eu personal vreau - către formarea Statelor Unite ale Europei. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar în niciun caz nu se dezintegrează Uniunea Europeană. Astea sunt nişte vorbe de toacă. Deocamdată, cu plus, cu minus, până la urmă a făcut faţă cu bine şi pandemiei de Covid şi situaţiei economice dificile şi crizei energetice, plus solidaritatea în cazul războiului provocat de Rusia în Ucraina... deci are şi părţi incontestabile Uniunea Europeană!"

 

Postări populare: