17 august 2012

Ilie Şerbănescu: România se transformă într-o colonie



Analistul economic Ilie Şerbănescu consideră că decizia misiunii FMI de a nu înainta în boardul instituţiei scrisoarea de intenţie până nu va vedea concret că Guvernul îşi duce la îndeplinire angajamentele este o încercare vădită de a pune presiuni asupra Executivului de la Bucureşti. “Ce face FMI nu este nimic altceva decât să pună presiuni asupra Guvernului actual să facă ce s-a angajat guvernul trecut”, ne-a declarat analistul. Acesta consideră orice creştere economică anunţată ca fiind derizorie, din cauza faptului că România, în mod invariabil, va pierde controlul asupra sectorului de exploatare de resurse şi distribuţie de energie în urma privatizărilor cerute de Fond. „Ce importanţă are o creştere de 0,5 sau 0,9%? România oricum nu mai are de câştigat din nimic. Noi suntem o colonie. În momentul în care nu mai avem controlul asupra exploatării resurselor primare sau asupra distribuţiei de energie, devenim colonie, pentru că nu mai avem bani”, a afirmat Şerbănescu. Întrebat dacă există vreo diferenţă de abordare între Jeffrey Franks şi Erik de Vrijer, acesta a negat. “E o altă faţă a aceluiaşi personaj. Pe scurt, e de la FMI. Fondul e personajul central. Restul sunt doar feţe. «Diferenţa» între Franks şi de Vrijer este că olandezul trebuie să termine ce a început şi perfecţionat americanul”, a spus Ilie Şerbănescu. 

5 comentarii :

Riddick spunea...

USL e disperat să vândă tot ce se poate vinde, ca să creeze iluzia că a găsit fonduri pentru refacerea salariilor, ba încă și retroactiv !

http://riddickro.blogspot.ro/2012/08/daca-n-ati-inteles-inca-va-explica.html

http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/romania-o-colonie-cum-a-ajuns-fmi-sa-ne-dicteze-ce-sa-vindem-79395/

Anonim spunea...

RIDDICK vezi ca ramai fara carnet pentru ca ai dat PRIORITATE DE DREAPTA tirziu. Venea marfaru cu bolsevici de la Moscova(pardon israel) si nu te-ai asigurat la AIG.

Riddick spunea...

Mai spune-mi și altceva...

Anonim spunea...

Nu pe bune. Se spune apa trece cadavrele ramin(bine-inteles pe fundul canalului) la Galesu. Trebuie SA NE TREZIM pina nu-i prea devreme. De ce om fi intors noi armele ca tot nu am cistigat nimic din planul altora. Maine poimaine vine instalatorul cu un nou plan si reface TRACIA. O colonie mare (nu o ROMANIE MARE) in care v-om munci cu spor sa ne platim ratele la banci. Asa o fi oare?

Riddick spunea...

Depinde ce-om avea în cap. Cum ne-om așterne, așa om dormi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: