25 august 2012

Cocoșata aia de la Berlin iar mai vrea ceva



Să vedem cum percutează euro-lătrăii din România, mai ales cei din USL, care se fac că nu-s de acord.

Deocamdată, o mostră de la moș Vlaston, vice la Noua Republică, aliata PDL:




Merkel doreşte un nou tratat cu o mai mare integrare în UE

Într-o informaţie dezvăluită în avans de revista Der Spiegel se arată că Nikolaus Mayer-Landrut, consilierul pentru politică europeană al doamnei Merkel, a comunicat deja propunerea cancelarului în conversaţii rezervate desfăşurate la Bruxelles. El precizează că potrivit dorinţei doamnei Merkel, summitul UE din decembrie ar trebui să stabilească o dată concretă pentru convocarea grupului însărcinat cu redactarea unui nou tratat al UE. Revista precizează că Merkel face de mult timp presiuni asupra partenerilor săi europeni pentru a completa tratatul fiscal, convenit de Eurogrup, cu o nouă uniune politică.

Potrivit planurilor cancelarului Merkel, Curtea de Justiţie europeană ar trebui să primească atribuţii pentru a supraveghea bugetele naţionale ale ţărilor membre şi competenţe pentru a aplica sancţiuni celor care nu respectă criteriile de deficit.

Revista subliniază că iniţiativa germană nu a fost bine primită de partenerii europeni şi că, la o reuniune informală a zece miniştri de externe, majoritatea a respins propunerea prezentată de titularul german, Guido Westerwelle. 


2 comentarii :

Riddick spunea...

Nu vrem ștrudeli sau krenwursti politici ! (Nu poate să tragă concluzia, ați înțeles ?)

Mihai Răzvan Ungureanu (2012, interviu Al Jazeera):

David Frost: Este, într-adevăr, extrem de interesant. Dar ce părere aveţi despre Germania? Simţiţi uneori că Germania are cam prea multă putere în Europa, sau chiar aşa şi este?
Mihai Răzvan Ungureanu: Germania este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai României în cadrul Uniunii Europene, este una dintre principalele destinaţii ale experţilor români. Eu, însumi, am crescut într-o cultură germană şi mă mândresc cu acest lucru, deci sunt foarte fericit să văd că Europa se sprijină pe umerii Germaniei, pe umerii Franţei, sau ai Marii Britanii, de asemenea - şi aş putea acum cita aşa toţi cei 27 de membri ai Uniunii Europene. Deci nu pot să fac în nici un caz vreun comentariu sau să trag vreo concluzie.

http://www.politicaromaneasca.ro/files/fisiere/ungureanu.pdf

Riddick spunea...

Vlaston mi-a șters comentariul:

https://www.facebook.com/stefan.vlaston/posts/463397690358319


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: