28 august 2012

Blatul lui Ponta e bun, blatul (?) acelei părţi a PDL, nu



Şi totuşi, de ce a mers PDL pe ideea necesităţii cvorumului, ieri ? Ca partid, altfel Monica Macovei a scris pe blog că nu e cazul de cvorum la parlament, la citirea deciziei CCR.

Sorin Ioniţă (Evenimentul zilei): Din nou, blat la PDL

De asemenea, la o sută de zile de la instalare, premierul Ponta se zbuciumă războinic, dar în realitate continuă disciplinat politicile lui MRU împotriva cărora a perorat în gura mare. Nu doar oameni şi politici cheie au fost păstraţi (ex şeful ANAF cu strategia impusă de MRU; sau ministrul Cepoi cu legea sănătăţii, exact aceeaşi din ianuarie, când cu zavera);

Ponta s-a sucit chiar pe cele trei teme din moţiunea de cenzură. La UMF Tg Mureş nu s-a schimbat nimic; privatizarea companiilor naţionale continuă; iar fondul de rezervă pentru alimentat preferenţial primării tocmai a fost suplimentat zilele astea. Singura diferenţă e că agitaţii de serviciu nu mai au liber să se indigneaze ca acum şase luni.

Desigur, Zgonea şi Filip nu erau fraieri să sară în ajutorul lui Băsescu; ce e mai greu de înţeles e tăcerea asurzitoare a oamenilor PDL cu funcţii, care s-au retras în vârful picioarelor din războiul procedural, fără luptă. Nu m-aş mira ca în noiembrie să vedem o nouă campanie electorală blătuită de vreo aripă sau alta, cu frâna de mână trasă, ca la localele din iunie.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Sau poate a fost o strategie a PDL ca să compromită USL, facilitându-i un boicot care nu i-ar fi servit ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: