11 iulie 2012

DOI PAȘI CRITICI



... care vor arăta (sau nu) dacă PDL/Băsescu au trântit meciul în 2012, precum Constantinescu în 2000:

#1: Convocarea sesiunii extraordinare a parlamentului (Blaga+Anastase) "pentru audierea mesajului premierului" în urma summitului UE; ce a urmat, se știe.

#2: Lansarea de către Băsescu a mesajului de mobilizare la referendum, și nu de boicot pentru invalidarea referendumului; ce va urma, vom vedea.

4 comentarii :

Riddick spunea...

Băsescu aplică "strategia generalului Custer", mă tem...

Adică, ieși la atac fără destui dorobanți, în loc să rămâi în castel și să arunci bolovani peste inamici (= boicotul referendumului).

http://www.historynet.com/battle-of-little-bighorn-coverup.htm

Anonim spunea...

Basescu se joaca, inconstient, cu FOCUL ! El nu mai este dorit, este dusmanit, urit etc. in Tara si complet cazut in dizgratia unor forte care conteaza, pe plan extern.
Daca nu intelege, abia acum poate pune in pericol stabilitate Tarii ! Si tot va pleca ! Depinde in ce directie.

Riddick spunea...

Cu forțele externe...

Au apărut atacuri anti-Băsescu în presa guvernamentală din Rusia:

http://riddickro.blogspot.ro/2012/07/vocea-rusiei-sprijina-puciul-usl-si.html

Riddick spunea...

UPDATE (ca să se înțeleagă ce am vrut să spun):

Oamenii lui Băsescu îl acuză pe Blaga de trădare

Surse PDL ne-au informat că strategii PDL propuseseră evitarea confruntării, prin amânarea ședinței extraordinare. Se miza pe începerea vacanței, care ar fi făcut mai dificilă convocarea parlamentarilor USL și mai ales ai celor din minoritățile naționale. Astfel, Blaga ar fi trebuit să respingă solicitarea de convocare a plenurilor reunite, pentru a asculta mesajul lui Victor Ponta, privind reprezentarea României la Bruxelles. Vasile Blaga trebuia să invoce decizia Curții Constituționale care spune că Traian Băsescu reprezintă țara la Consiliul European, deci Ponta nu avea de ce să vină în fața Parlamentului.

http://www.dcnews.ro/2012/07/oamenii-lui-basescu-il-acuza-pe-blaga-de-tradare-vezi-strategia-pdl/


Regulamentul ședinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului

Art. 2. - Convocarea Camerelor în şedinţă comună se face de preşedinţii acestora, de comun acord.

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=748


Constituția României

Titlul III: Autoritățile publice Capitolul I: Parlamentul
Articolul 66: Sesiuni
1. Camera Deputaților și Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iunie *. A doua sesiune începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.
2. Camera Deputaților și Senatul se întrunesc și în sesiuni extraordinare, la cererea Președintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puțin o treime din numărul deputaților sau al senatorilor.
3. Convocarea Camerelor se face de președinții acestora.

http://ro.wikisource.org/wiki/Constitu%C8%9Bia_Rom%C3%A2niei_%282003%29#Sec.C8.9Biunea_1:_Organizare_.C8.99i_func.C8.9Bionare

* Parlamentul era în vacanță parlamentară atunci când a fost convocat în sesiune extraordinară.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: