11 iulie 2012

Rediscutarea legii referendumului are în vedere revizuirea Constituției ! Dar asta nu se va spune, evident.



Guvernul actualizează listele electorale, s-a stabilit cifra alegătorilor - în jur de 15 milioane (de la circa 18 milioane). Mai ușor de atins o prezență de 50% la o eventuală revizuire a Constituției, acolo validarea prin prezența a peste 50% din alegători fiind (încă !) necesară. Ca să nu mai fure pe față, ca la referendumul din 2003.

CCR sabotează, sau guvernul minte ?

"Până astăzi, 10 iulie 2012, orele 19:00, Curtea Constituţională nu a mai transmis la Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi publicate în Monitorul Oficial, niciuna dintre celelalte cinci decizii şi hotărâri menţionate mai sus".

Cine sunt procurorii CSM care au negociat cu USL - amicul lui Voicu și complicele lui Hayssam

George Balan a fost acuzat in presa de comiterea a numeroase abuzuri in desfasurarea anchetei, in 2005, in cazul MISA si a liderului ei Gregorian Bivolaru. Balan a condus echipa de procurori care a anchetat cazul MISA. De asemenea, Balan ar fi avut o relatie apropiata cu senatorul PSD Catalin Voicu.
Marcel Sampetru a avut o ascensiune profesionala rapida in perioadele guvernarii PDSR-PSD. In 1990 era secretar la Prefectura Braila, iar in 1994, fostul presedinte Ion Iliescu l-a numit procuror militar la Parchetul Militar Ploiesti, pentru a ajunge in 2004 prim-adjunct al procurorului general al Romaniei. A demisionat din functie, alaturi de procurorul general Ilie Botos, abia dupa ce a fost acuzat ca a favorizat eliberarea din arest si apoi fuga din tara a lui Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak.


Ponta: Orice român TREBUIE să fie INTERCEPTAT

Sper să dea rapid orice convorbire a mea. Sigur, sunt prim-ministru, este normal să fiu interceptat, în definitiv sunt un român şi orice român trebuie să fie interceptat, dar eu mai mult decât atât, ca să fie un stat democratic, să nu fim acuzaţi că nu suntem o democraţie.

Tom Gallagher despre "revoluția borfașilor": Graham Watson sprijină crearea unui despotism local în România

A fost o vreme cand liberalii britanici, in spiritul lui William Gladstone, au insistat ca oamenii din Balcani au un cuvant de spus, iar obiceiul marilor puteri de instituire a monarhiilor straine in regiune ar trebui sa inceteze pentru totdeauna, scrie Gallagher. Aceste lucruri se intamplau cu un secol in urma. Graham Watson, liberal de top in Europa si timp de multi ani seful liberalilor din Parlamentul European (ALDE), sprijina in zilele noastre crearea unui despotism local in Romania. Fara Graham Watson, evolutia lui Dan Voiculescu in Romania ar fi fost cu siguranta mai lenta. Watson l-a introdus in grupul ALDE dupa anul 2000, ignorand avertismentele cu privire la fostul functionar al comertului exterior in dictatura lui Nicolae Ceausescu.

Voinescu-Cotoi: Parteneri într-o treabă foarte serioasă

Politicienii europeni, însă, au o cu totul altă poziţie. Eventualele lor îngrijorări vin din fragilitatea oricărei construcţii instituţionale în România. Pentru ei, e incredibil că putem construi cu migală, cu efort, uneori chiar contra naturii noastre, vreme de decenii cîteva instituţii fundamentale şi apoi le distrugem, brusc, în două zile sau în jumătate de oră. Nu în ultimul rînd, pentru ei România e un partener cu care au decis să meargă mai departe spre un proiect istoric grandios: o Europă unită, integrată, poate chiar federalizată într-o bună zi. România nu e ţara lor şi, de aceea, ei nu o pot privi cu resemnările şi fatalismul nostru. Noi sîntem aşa, pentru că Dumnezeu ne-a făcut români şi nu putem schimba asta orice-am face. Ei, însă, nu se uită la România ca la ţara lor. Ei se uită la România ca la partener într-o treabă foarte serioasă. Şi cît de serioşi sîntem?

USL aruncă banii pe laserul de la Măgurele

Proiect inițiat de PDL, continuat de USL. La ce i-o folosi României un laser de mare putere pentru care se aruncă zeci de milioane de euro ?

Un nou tun imobiliar în pregătire

Surse apropiate SFT ne-au declarat că datoriile Complexului Snagov se ridică la circa 800.000 de lei. “În ultima perioadă s-au făcut presiuni foarte mari asupra foştilor directori SFT legate de interesele imobiliare ale unor oameni faţă de patrimoniul SFT. Folosind tertipul executărilor silite, care vizează Complexul Astoria Snagov, se pregăteşte un tun imobiliar similar celui de la hotelul Astoria. Complexul se întinde pe o suprafaţă de circa 22 de hectare, teren evaluat la peste 22 milioane de euro”, ne-au explicat sursele citate.

"Saltul federal" al UE

Concret, planul unei viitoare uniuni politice a fost deja adoptat, ca bază de lucru, la recentul mini-summit al "celor patru" (Germania, Franţa, Italia, Spania), iar un raport preliminar urmează să fie prezentat în luna octombrie. În decembrie ar urma să fie definitivată foaia de parcurs în vederea creării unor structuri politice noi, în UE., Viviane Reding si Angela Merkel, "Dar cred că totul se va petrece mult mai repede.(...) În 2014, în UE, vor avea loc alegeri la care cetăţenii îi vor putea desemna pe candidaţii care acceptă sau resping o relansare structurală a UE. Cel mai probabil, în 2015 se va şti cum va arăta construcţia politică a Europei", crede vice-preşedintele CE.

ACTA ar putea renaște. Se va numi CETA

Un comentariu :

Riddick spunea...

"Grupul meu este singurul grup în Parlamentul European care este pe deplin angajat în susţinerea campaniei pentru drepturi depline pentru LGBT. Astăzi, 3 din 5 ţări care au legalizat căsătoriile de acelaşi sex sunt în Europa. Acest lucru este încurajator. Dar, ca în multe domenii, politicile publice nu ţin ritmul cu opinia publică".
- Graham Watson, europarlamentar ALDE, fost lider al ALDE


http://riddickro.blogspot.ro/2010/07/egalitatea-de-sanse-si-alte-chestii-pe.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: