18 iunie 2012

O agendă (comună) mai veche



Mediafax: Băsescu: Chiar dacă nu mai am guvernul meu, agenda mea e continuată prin programul cu FMI
"Sunt bucuros că, chiar dacă nu mai am guvernul meu, agenda mea continuă cu acest program pe care îl avem cu FMI, UE şi Banca Mondială. Singura şansă pe care o avem pentru viitor este competitivitatea. Dacă nu ajungem să avem competitivitate, România nu va avea şanse. Sunt foarte bucuros că acest program continuă aşa cum a fost convenit iniţial", a spus Băsescu la întrevederea de la Palatul Cotroceni cu Philippe Le Houérou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală.

DISTRUGEREA ROMÂNIEI CU PREMEDITARE - Iată cum ne-a vândut Băsescu țara pe vremea când era ministru - Matricea PSAL- Petrom, Eliminarea băncilor de stat din România, Vânzarea Tarom, Sidex, ALRO, ALPROM

2000. Nu se mătrășeau destul de rapid capacitățile de producție și băncile:
Ziarul de Iași: Traian Băsescu consideră că "sistemul mafiot" îl impiedică să coordoneze programul PSAL II 

"Cine, io ? Ioooo ?"
Ziare.com: Traian Băsescu nu-și recunoaște semnătura pe privatizarea Petrom

Flagrant: „Băsescu a semnat actele cu Petromul”


Ziarul de Iași: Victimele acordului PSAL

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: