17 mai 2012

Vorbe de campanie



Victor Ponta (e convins că Parlamentul European va lua o decizie corectă și convenabilă pentru România pe subiectul ACTA): "Încerc să-mi ţin un angajament, cu această ocazie, pe care îl ceream Guvernului României înainte de a fi în această funcţie, de a anunţa că, din punctul meu de vedere, România nu poate să ratifice un acord aşa cum este ACTA decât în momentul în care acesta va suferi modificările necesare care sa garanteze libertatea şi garantarea drepturilor private ale fiecăruia dintre noi".
 
Mihai Răzvan Ungureanu (a uitat de "succesul" privatizărilor de la Cupru Min sau Transelectrica, și de intențiile similare privind CFR Marfă și alte active strategice ?): "Îmi doresc să nu văd România dată populismului politic, să nu văd această ţară tranzacţionată în piaţă pe un pumn de arginţi, să nu o văd trădată pentru interese meschine".

Cătălin Croitoru (deputat PSD, ex-PDL, la dezbaterea “200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de către Rusia”): "Nu vom reuși unirea până când nu vom crea o masă critică de români care să susțină acest lucru, vom realiza acest lucru doar atunci când vom striga suficient de tare, când vom pune piciorul în prag. Trebuie să ne impunem dreptul, nu trebuie să așteptăm mila Uniunii Europene. Nu aș fi vrut să iau cuvântul la această dezbatere, pentru că nu aș vrea să îi dăm foc Europei cu ceea ce am în suflet. Dar va trebui să îi dăm foc, pentru că nu trebuie să fim umili, e de datoria noastră să o facem".

Florin Georgescu (nu crede că va trebui folosit mecanismul băncii-punte, adică finanțarea de la buget a filialelor băncilor străine din România): "Există o colaborare foarte strânsă între banca centrală şi celelalte instituţii de supraveghere - CNVM, CSA, CSSPP şi Guvern, prin Ministerul Finanţelor Publice. Analizăm evoluţiile externe, fluxurile de capital, situaţia băncilor şi a agenţilor economici care au relaţii. Sistemul bancar este solid şi bine capitalizat. Nu sunt motive de îngrijorare, nici pentru populaţie nici pentru firme. Nu cred că va trebui să folosim bridge bank-ul".

Scrisoarea Uniunii Comuniștilor din România către Valentin Ceaușescu (îl propun candidat prezidențial pentru 2014):

Excelenței Sale, Domnului  VALENTIN CEAUȘESCU
În ziua de 1 mai 2012, la sediul Asociației România Muncitoare și al Uniunii Comuniștilor Români, din București, Aleea Mizil, nr. 47-F, sectorul 3, a avut loc o adunare dedicată zilei de 1 Mai, €œZiua Internațională a celor ce Muncesc”, și totodată s-au ținut lucrările Plenarei anuale a Comitetului Central al Uniunii Comuniștilor Români(U.C.R.) La propunerea Biroului Permanent Central al Uniunii Comuniștilor Români, participanții au aprobat în unanimitate să vă rugăm ca la alegerile prezidențiale din 2014 să candidați la postul de Președinte al României. Această solicitare are la bază situația gravă prin care trece economia și societatea românească, din cauza intervenției brutale a forțelor străine în viață de zi cu zi a românilor. [...]

Un comentariu :

Riddick spunea...

Ponta nu vrea "să dea foc Europei", precum Cătălin Croitoru, așa că dă un comunicat sotto voce la 200 de ani de la prima anexare a Basarabiei/Moldovei de Est (Băsescu, nimic):

DECLARATIE PRIM-MINISTRU VICTOR PONTA - 200 de ani de la anexarea jumatatii estice a Moldovei de catre Imperiul Tarist
La 16 mai se implinesc 200 de ani de la momentul în care jumătatea estică a Moldovei a fost anexată de Imperiul Ţarist.

Consecinţele acestui act şi urmările lor politice şi sociale rămân în continuare dominante ale existentei celor doua state - Romania si Republica Moldova. Separarea impusă de o graniţă creată de efortul politic al marilor puteri ale epocii a dus la impartirea in două a familiilor, credinţelor, obiceiurilor, a limbii şi a culturii comune. În numeroase ocazii, aceste diviziuni au generat în ambele societăţi tensiuni politice, au stat la baza ascensiunii politice a extremismului şi au favorizat abandonarea politicilor şi a argumentelor înţelepte în favoarea beneficiilor de moment şi a pasiunilor ideologice.

Astazi, integrarea europeană este un proiect care presupune eforturi politice majore, reforme dificile şi transformări sociale radicale. Integrarea europeană este însă o oportunitate nu numai a Romaniei, dar si a Republicii Moldova, o oportunitate de a face ca graniţa care ne-a divizat vreme de două secole să devină una simbolica odată cu procesul de integrare!

Guvernul României dorește să reafirme astăzi, când comemorăm unul dintre momentele sensibile din istoria ţărilor noastre, că sprijinul României pentru Republica Moldova rămâne unul sincer şi necondiţionat, precum şi că Romania va face toate eforturile pentru a ajuta Chişinăul în realizarea destinului său european!

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/122304.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: