16 mai 2012

Un deputat PDL (ex-PnL) relansează tema regionalizării



Cornel Ştirbeţ, deputat de Sibiu, a anunțat că va depune luni la Camera Deputaților un proiect de lege cu titlul LEGE CADRU privind organizarea administrativă a teritoriului României:
Știrbeț propune crearea a 14 regiuni, ce ar urma să fie conduse de către un Consiliu Regional, compus din 55 - 61 de consilieri, în funcție de numărul de locuitori ai regiunii și de către comitet director, ce ar urma să fie compus din cinci membri: un președinte, trei vicepreședinți și un secretar regional. Alegeri ar urma să fie organizate doar pentru funcțiile de consilier regional, funcțiile de președinte și vicepreședinte ar urma să fie ocupate în urma unui vot al consilierilor regionali. Sibiul ar urma să facă parte din regiunea 12, alături de județele Mureș și Alba, iar capitala regională ar urma să fie în județul Sibiu. 
Deputatul Știrbeț (PDL) provine din PnL, pe plan local fiind demult (2005) un personaj controversat:
Stirbet si mertanul

Otilia Man a fost propusa pentru locul patru pe liste in cadrul sedintei Biroului Muncipal PNL, o sedinta cu "cantec". Picatura care a mai umplut din pahar a fost si o suspiciune de ajutor reciproc intre Braune si Cornel Stirbet, presedintele PNL Sibiu.

Membri din partid sustin ca "au glumit si nu prea" atunci cand Cornel Stirbet a aparut la sediu cu un Mercedes. Suspiciunea era legata ca acesta ar fi primit masina chiar din partea omului de afaceri Stephan Braune. Stirbet neaga insa vehement.

"Masina, fabricata in 1999, am cumparat-o de la o persoana fizica, nu Stephan Braune, in decembrie 2003. Nici nu il cunosteam macar atunci. As vrea eu sa mi se ofere Mercedes-uri", ne-a declarat Stirbet. De cealalta parte, Stephan Braune a precizat ca il cunoaste pe Cornel Stirbet de circa trei ani.
Poate nu întâmplător inițiativa pleacă de la un parlamentar de Sibiu. Sibiul este o zonă de interes pentru Germania, care a sponsorizat diverse personaje și s-a implantat pe plan local:
Misiunea acestui avanpost de propaganda este promovarea unui pseudo-umanism, al carui mesaj consta in motivaţia integraţionista a Germaniei in Europa deghizata pe un fond cultural. Mitul popularizat de Germania consta in scoaterea in evidenta a cliseului harniciei si virtutilor germane, expuse in mod concret prin mijloacele MAE Berlin intr-un Walt Disney al Romaniei numit Sibiu.
Alte informații interesante despre colcăiala de interese (mai ales germane) de la Sibiu puteți citi aici și aici.

Un comentariu :

Riddick spunea...

O avea demult în cap:

2011

Cornel Ştirbeţ (PDL): Reorganizarea va aduce pierderi electorale pe termen scurt pentru PDL

http://www.infomm.ro/cornel-350-tirbet-pdl-reorganizarea-va-aduce-pierderi-electorale-pe-termen-scurt-pentru-pdl


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: