06 mai 2012

A fost PDL folosit, prin Băsescu ?Nu am spus "de Băsescu", fiindcă nu lui i-ar folosi în mod direct măsurile politico-economice adoptate de guvern (implicit de PDL) în ultimii doi ani. Toate categoriile sociale au fost antagonizate, mai ales bugetarii. Zarvă la învăţământ, cu adăugarea suplimentară a clasei zero, o complicaţie în plus pentru copii şi părinţi. La sănătate era clar că nu trebuia umblat în an preelectoral sau electoral, dar s-a încercat să se umble, iar când reacţiile au fost energice, s-a făcut pasul înapoi. Tardiv. Reţineri ilegale din unele pensii, deşi se putea corecta la timp, nu să se aştepte decizia instanţei. Acum va returna banii USL. La TVA de 24% s-a ajuns pe mâna UDMR, care prin omul său de la Curtea Constituţională a respins (5:4) măsura alternativă a tăierii unor pensii şi salarii. Astfel, sunt afectate toate categoriile sociale, nu doar unele care nu erau neapărat electorat PDL (da, ştiu, sunt cinic...). Mediul de afaceri, de asemenea, este afectat. "Legea grătarelor", pornită de Sulfina Barbu prin februarie 2011, a fost tărăgănată de USL tocmai ca să intre în vigoare acum, în an electoral (cine va fi înjurat de lumea ieşită la iarbă verde, guvernul USL sau iniţiatorii ?). Legea electorală nu s-a modificat la timp, existând acum varianta votului uninominal într-un singur tur, care ar bloca intrarea altor partide în parlament şi le-ar perpetua pe cele actuale, dar mai ales USL-ul (USL s-a pronunţat pentru această variantă). Va returna Băsescu legea la parlament dacă va ieşi în această formă ? Mă îndoiesc că o va face. Actuala lege electorală pentru alegerile locale prevede tot un singur tur, şi a ieşit aşa şi pe voturile parlamentarilor PDL. Ar mai fi multe de spus, dar închei doar cu alte două exemple - paleologizarea PDL după congresul din 2011 şi aducerea lui Ungureanu la guvern.

De văzut şi

Un comentariu :

Riddick spunea...

Unul dintre scopurile principale ale aiurelilor economice iniţiate în 2010 este atingerea parametrilor macro pentru trecerea la euro "în 2015". "Prostimii" i s-a spus că sunt măsuri anti-criză.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: