08 mai 2012

ATENTAT LA DEMOCRAȚIE !



Establișmentul încearcă să se perpetueze la putere prin alegeri într-un singur tur. Ba chiar și formulează explicit această idee. PDL a obținut alegeri locale într-un singur tur, acum USL încearcă metoda și la alegerile generale. Am arătat aici cum a încercat clica din Grecia (fără succes) să se pună la adăpost de furia populară trucând legea electorală. Să vedem ce se va întâmpla în continuare, teoretic legea ar putea fi blocată la Curtea Constituțională (5:4) dacă UDMR este împotriva ei (cum a declarat) iar omul UDMR de la CCR nu a defectat.

Victor Ponta: "Această formulă este utilă în fata ascensiunii mișcărilor populiste din Europa, care pot câștiga o reprezentare parlamentară care va influența în sens negativ continuarea democratică și deciziile politice pe care România le va adopta".
 
Zoe Petre: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în Parlament".

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Chiar am remarcat ca au mers pâș,pâș cu chestia asta.
Pe de alta parte nimeni nu vorbeste ca acest guvern nu reprezinta rezultatul alegerilor .
Or fi atat de orbi incat sa nu vada ?

Riddick spunea...

Din aprilie 2007 și până acum, niciun guvern nu a respectat rezultatul alegerilor, nici coaliția PDL-PSD din 2009.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: