08 mai 2012

ATENTAT LA DEMOCRAȚIE !



Establișmentul încearcă să se perpetueze la putere prin alegeri într-un singur tur. Ba chiar și formulează explicit această idee. PDL a obținut alegeri locale într-un singur tur, acum USL încearcă metoda și la alegerile generale. Am arătat aici cum a încercat clica din Grecia (fără succes) să se pună la adăpost de furia populară trucând legea electorală. Să vedem ce se va întâmpla în continuare, teoretic legea ar putea fi blocată la Curtea Constituțională (5:4) dacă UDMR este împotriva ei (cum a declarat) iar omul UDMR de la CCR nu a defectat.

Victor Ponta: "Această formulă este utilă în fata ascensiunii mișcărilor populiste din Europa, care pot câștiga o reprezentare parlamentară care va influența în sens negativ continuarea democratică și deciziile politice pe care România le va adopta".
 
Zoe Petre: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în Parlament".

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Chiar am remarcat ca au mers pâș,pâș cu chestia asta.
Pe de alta parte nimeni nu vorbeste ca acest guvern nu reprezinta rezultatul alegerilor .
Or fi atat de orbi incat sa nu vada ?

Riddick spunea...

Din aprilie 2007 și până acum, niciun guvern nu a respectat rezultatul alegerilor, nici coaliția PDL-PSD din 2009.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: