18 mai 2012

Are cumva impresia USL...



Indiferent că PDL, ne-PDL: are cumva impresia USL că un procent de 25-30-40% de cetățeni votanți nereprezentați parlamentar în urma votului uninominal cu un singur tur de scrutin vor tolera în mod pașnic dictatura unei oligarhii ?!
Establișmentul încearcă să se perpetueze la putere prin alegeri într-un singur tur. Ba chiar și formulează explicit această idee. PDL a obținut alegeri locale într-un singur tur, acum USL încearcă metoda și la alegerile generale. Am arătat aici cum a încercat clica din Grecia (fără succes) să se pună la adăpost de furia populară trucând legea electorală. Să vedem ce se va întâmpla în continuare, teoretic legea ar putea fi blocată la Curtea Constituțională (5:4) dacă UDMR este împotriva ei (cum a declarat) iar omul UDMR de la CCR nu a defectat.

Victor Ponta: "Această formulă este utilă în fata ascensiunii mișcărilor populiste din Europa, care pot câștiga o reprezentare parlamentară care va influența în sens negativ continuarea democratică și deciziile politice pe care România le va adopta".
 
Zoe Petre: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în Parlament".

3 comentarii :

Riddick spunea...

Niciodată nu s-a votat la vreun referendum pentru un singur tur de scrutin. Iată întrebarea din 2007:

“Sunteți de acord ca începând de la primele alegeri care vor fi organizate, deputații și senatorii să fie aleși în circumscripții uninominale, în baza unui scrutin majoritar în două tururi ?”

delawar spunea...

Eu imi doresc in schimb diparitia PNL prin nefrecventare electorala!!!
E un partid de tradatori, complet pedeserizat, o alta grupare oligarhica grupata in Uniunea Lacrimi si Suspine.

In alta ordine de idei, salut precizarea ta, Riddick. E binevenita

Riddick spunea...

PnL a dat semne de subordonare la Ilici încă din 1990 (ordinul lui Cîmpeanu de retragere a manifestanților liberali din Piața Victoriei - 28 ianuarie, participarea lui Cîmpeanu la primul jurământ al lui Iliescu, după mineriadă, în condițiile boicotului respectat de restul opoziției); 1991: intrarea PnL-AT în guvernul Roman la remaniere, participarea PnL la guvernul Stolojan, alături de FSN.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: