09 mai 2012

Oprirea votului uninominal într-un singur tur stă în omul UDMR de la CCR



Legea votului uninominal într-un singur tur a trecut la senat, cu 77 de voturi pentru și 17 împotrivă. PDL a declarat că s-a abținut iar UDMR că a votat împotrivă. Cum, necum, lângă voturile USL s-au mai lipit 4-5 voturi de la opoziție. Nu am cum să cred că nu va trece și de camera deputaților, unde grupul minorităților, care beneficiază automat de câte un loc în parlament și care a semnat un protocol cu USL o va vota, de asemenea. O viitoare revizuire a Constituției va trebui să pună capăt existenței politice a acestui grup care parazitează democrația reprezentativă.

Odată votată, iată cum văd posibilă blocarea legii:

Etapa I

Returnarea de la președintele republicii, cu observații de modificare a principiului votului într-un singur tur. Returnarea să se facă la limita maximă posibilă de timp în care o lege trebuie promulgată sau returnată. Sub rezerva că Băsescu nu e parte la acest complot împotriva democrației.

Etapa II

În coordonare cu cea de dinainte. Se va depune o contestație la Curtea Constituțională privind nereprezentativitatea mandatelor obținute într-un singur tur. Momentul depunerii contestației va fi ales convenabil. Dacă omul desemnat de UDMR la CCR răspunde la comenzi și dacă PDL chiar e contra acestei legi, votul uninominal într-un tur va fi blocat (5:4). End of story.

Măsuri extraordinare

Etapa III

Dacă eșuează atât returnarea la parlament (în sensul că parlamentul reconfirmă legea) cât și acțiunea la CCR din cauza omului UDMR (care a mai respins tăierea pensiilor, forțând PDL să mărească TVA la 24%), Băsescu să declare că el, în calitate de președinte democrat și de garant al democrației, refuză să promulge această aberație. O eventuală suspendare nu ar afecta această inițiativă, urmând ca Vasile Blaga să preia temporar funcția. Până la alegerile generale legea este blocată.

Etapa IV

Campanie mediatică intensă la nivel intern și la nivelul UE, SUA, NATO și Parlamentului European cu privire la această lege.

4 comentarii :

Traian P. spunea...

Acest articol trebuie citit prin prisma unora mai vechi scrise aici:

ATENTAT LA DEMOCRAȚIE ! - Victor Ponta: "Această formulă este utilă în fata ascensiunii mișcărilor populiste din Europa, care pot câștiga o reprezentare parlamentară care va influența în sens negativ continuarea democratică și deciziile politice pe care România le va adopta".

şi

Grecia - democrație ajustată pentru oligarhie - „Explicația o dă legea electorală votată în 2007, care este croită astfel încât ar acorda prime electorale: majoritatea pentru o formațiune care ar atinge minim 39% - 151 de mandate, ori 50 de mandate în plus acelei formațiuni care are cele mai multe voturi. Nea Demokratia a avut 18,85% și s-a clasat pe primul loc”


La etapa I porneşti de la premisa că „Băsescu nu e parte la acest complot împotriva democrației.”
Te rog să-i găseşti locul potrivit citind aceste declaraţii recente ale sale.


„ Daca proiectul depus de PSD vizeaza vor uninominal intr-un tur sau doua tururi, necompensat, orice varianta este buna.”
„In opinia sa, proiectul statelor unite europene trebuie realizat rapid, o decizie fiind necesara "in maxim doi - trei ani".”
http://m.hotnews.ro/stire/9889930

„"Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară.”
http://www.mediafax.ro/politic/basescu-vrea-statele-unite-ale-europei-fara-cedarea-de-suveranitate-europa-nu-va-mai-fi-o-putere-8630764


"Trebuie sa decidem repede, in urmatorii 2-3 ani, daca vom crea Statele Unite ale Europei sau nu"
http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/de-ce-vrea-basescu-sue-statele-unite-ale-europei-66877/

Riddick spunea...

Băsescu va trebui să aleagă o opțiune când legea va veni la promulgare, nu mai are loc de-ntors. Iar acele declarații sunt antinaționale și îl descalifică definitiv.

postoricanul spunea...

1) atentat la democratie nu a fost cand s-a schimbat alegerea primarului de la doua ture la unul?

2) atentat la demicratie nu a fost cand s-a votat comasarea alegerilor?

3) atentat la democratia nu era si propunearea Elenei Udrea de a alege consilierii tot pe uninominal pur intr-un tur?

daca imi aduca minte bine...in opinia dvs nu au fost atentate, nu ati clamat interventia presedeintelui sau a CC desi una chiar a fost declarata neconstitutionala...nu zic ca asta nu e. ESTE O TICALOSIE votul uninominal intr-un tur sau doua pentru ca arunca la cos definitiv optiunile politice ale majoritatii alegatorilor dintr-un colegiu.

Dar de aia e buna vorba aia cu ce tie nu iti place altuia nu ii face.

Riddick spunea...

La comasare am scris contra. La primari am avut impresia că e vorba despre restul de mandat, nu de legea de bază. Propuneri au fost multe, e de atacat ce se materializează și este negativ.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: