03 aprilie 2012

Presiuni la Chișinău



Guvernul Moldovei urmează să retrimită spre dezbatere legea "anti-discriminare" (= pro-gay), pe care a retras-o în urma respingerii de către parlament. Noua variantă va avea doar modificări cosmetice. Nu este clar dacă va exista o majoritate care să treacă legea, Voronin, Ghimpu și Lupu (șefi de partide) s-au declarat împotriva ei.

Filat face tot felul de declarații de conformare la cerințele de europenizare, care musai trebuie să cuprindă și legea cu pricina.


O delegație UE-SUA s-a întâlnit azi cu Filat și a punctat chestiunea adoptării legii anti-discriminare: „Desigur la acest subiect al anti-discriminării vă asigurăm că noi înţelegem cât este de greu de a face schimbarea în societate. Drepturile civile au fost o problemă şi în trecutul Americii, dar dânșii au reuşit ca problema respectivă să fie soluţionată pentru a asigura o dezvoltare modernă a ţării. Această problemă nu este doar o condiţie a Uniunii Europene, dar soluţionarea problemei respective ţine şi de nevoia de a asigura dezvoltarea modernă a Republicii Moldova. Şi vă rog mult când aveţi o dezbatere la capitolul toleranţei nu uitaţi acest element” (Daniel Russell, asistentul-adjunct al Secretarului de Stat al SUA).

Replica a venit de la asociaţia obştească Moldova Mea" care a înaintat o scrisoare către şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel, prin care solicită ca Uniunea Europeană să ajute Moldova cu capre de rasă pentru zoofilii moldoveni:

„În legătură cu obsedarea Parlamentului European faţă de minorităţile sexuale din Republica Moldova, trebuie să vă comunicăm că am făcut o monitorizare a vieţii pe care o au persoanele cu orientare sexuală netradiţională în Republica Moldova şi am constatat că cei mai discriminaţi sunt zoofilii, care nu beneficiază de niciun fel de ajutoare. Aceşti oameni sunt cei mai nefericiţi şi nedreptăţiţi”, a declarat Fiodor Ghelici, la o conferinţă de presă.

Preşedintele Asociaţiei „Moldova Mea” a mai spus că persoanele ajung să aibă relaţii sexuale cu animalele pentru că un număr mare de femei au plecat peste hotare, lăsând acasă bărbaţii care trebuie să se ocupe de gospodărie. „Aceşti bărbaţi duc insuficienţă de sex, iar lipsa de relaţii sexuale provoacă nervozitate, beţie, impotenţă. Autorităţile centrale însă nu se preocupă de această problemă”, a menţionat Fiodor Ghelici. Potrivit lui, Dirk Schuebel nejustificat a evitat să vorbească despre zoofili atunci când a insistat ca Republica Moldova să adopte Legea antidiscriminare, care include şi un capitol despre minorităţile sexuale.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"In legătură cu obsedarea Parlamentului European faţă de minorităţile sexuale din Republica Moldova, trebuie să vă comunicăm că am făcut o monitorizare a vieţii pe care o au persoanele cu orientare sexuală netradiţională în Republica Moldova şi am constatat că cei mai discriminaţi sunt zoofilii, care nu beneficiază de niciun fel de ajutoare. Aceşti oameni sunt cei mai nefericiţi şi nedreptăţiţi”, a declarat Fiodor Ghelici, la o conferinţă de presă."

Crystal Clear spunea...

Este cea mai buna replica ce poate fi data unor asemenea demersuri :)))))

Riddick spunea...

E formulat astfel încât pare că a vorbit serios. :)

Crystal Clear spunea...

:)))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: