03 aprilie 2012

Presiuni la Chișinău



Guvernul Moldovei urmează să retrimită spre dezbatere legea "anti-discriminare" (= pro-gay), pe care a retras-o în urma respingerii de către parlament. Noua variantă va avea doar modificări cosmetice. Nu este clar dacă va exista o majoritate care să treacă legea, Voronin, Ghimpu și Lupu (șefi de partide) s-au declarat împotriva ei.

Filat face tot felul de declarații de conformare la cerințele de europenizare, care musai trebuie să cuprindă și legea cu pricina.


O delegație UE-SUA s-a întâlnit azi cu Filat și a punctat chestiunea adoptării legii anti-discriminare: „Desigur la acest subiect al anti-discriminării vă asigurăm că noi înţelegem cât este de greu de a face schimbarea în societate. Drepturile civile au fost o problemă şi în trecutul Americii, dar dânșii au reuşit ca problema respectivă să fie soluţionată pentru a asigura o dezvoltare modernă a ţării. Această problemă nu este doar o condiţie a Uniunii Europene, dar soluţionarea problemei respective ţine şi de nevoia de a asigura dezvoltarea modernă a Republicii Moldova. Şi vă rog mult când aveţi o dezbatere la capitolul toleranţei nu uitaţi acest element” (Daniel Russell, asistentul-adjunct al Secretarului de Stat al SUA).

Replica a venit de la asociaţia obştească Moldova Mea" care a înaintat o scrisoare către şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel, prin care solicită ca Uniunea Europeană să ajute Moldova cu capre de rasă pentru zoofilii moldoveni:

„În legătură cu obsedarea Parlamentului European faţă de minorităţile sexuale din Republica Moldova, trebuie să vă comunicăm că am făcut o monitorizare a vieţii pe care o au persoanele cu orientare sexuală netradiţională în Republica Moldova şi am constatat că cei mai discriminaţi sunt zoofilii, care nu beneficiază de niciun fel de ajutoare. Aceşti oameni sunt cei mai nefericiţi şi nedreptăţiţi”, a declarat Fiodor Ghelici, la o conferinţă de presă.

Preşedintele Asociaţiei „Moldova Mea” a mai spus că persoanele ajung să aibă relaţii sexuale cu animalele pentru că un număr mare de femei au plecat peste hotare, lăsând acasă bărbaţii care trebuie să se ocupe de gospodărie. „Aceşti bărbaţi duc insuficienţă de sex, iar lipsa de relaţii sexuale provoacă nervozitate, beţie, impotenţă. Autorităţile centrale însă nu se preocupă de această problemă”, a menţionat Fiodor Ghelici. Potrivit lui, Dirk Schuebel nejustificat a evitat să vorbească despre zoofili atunci când a insistat ca Republica Moldova să adopte Legea antidiscriminare, care include şi un capitol despre minorităţile sexuale.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"In legătură cu obsedarea Parlamentului European faţă de minorităţile sexuale din Republica Moldova, trebuie să vă comunicăm că am făcut o monitorizare a vieţii pe care o au persoanele cu orientare sexuală netradiţională în Republica Moldova şi am constatat că cei mai discriminaţi sunt zoofilii, care nu beneficiază de niciun fel de ajutoare. Aceşti oameni sunt cei mai nefericiţi şi nedreptăţiţi”, a declarat Fiodor Ghelici, la o conferinţă de presă."

Crystal Clear spunea...

Este cea mai buna replica ce poate fi data unor asemenea demersuri :)))))

Riddick spunea...

E formulat astfel încât pare că a vorbit serios. :)

Crystal Clear spunea...

:)))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: