03 aprilie 2012

Macovei: Boborul vrea să aibă echipa de control pe cap



Eu vreau mentinerea MCV, asa cum vreau ca Romania sa intre cat mai repede in spatiul Schengen. Dorinta unor politicieni de a scapa de MCV este potrivnica dorintei poporului. MCV a fost si este extrem de util. MCV trebuie sa ramana pentru ca a asigurat progresele in cazurile de mare coruptie si frauda, inclusiv prin adoptarea unor solutii, unele de condamnare cu inchisoare; a franat intentiile unor politicieni de a schimba legile sau desfiinta institutii (ANI, de exemplu) pentru a nu fi verificati ei si prietenii lor; a dat argumente acelor politicieni si celor din societatea civila care vor continuarea reala a luptei impotriva coruptiei, care implica in mod necesar pedepse cu inchisoarea (pedepse descurajante).Nu din cauza MCV nu am intrat pana acum in Schengen. Sunt doua chestiuni separate. Politicienii care vor ridicarea MCV nici macar nu ne spun, cu argumente, de ce sa nu mai existe acest mecanism. In aceste conditii, nu putem decat sa facem speculatii in legatura cu aceasta ofensiva impotriva Mecanismului de Cooperare si Verificare. Ne putem gandi, in cazul diplomatilor de pilda, care negociaza pentru Romania in diverse domenii, ca existenta MCV le slabeste pozitia de negociatori. Probabil ca este frustrant, dar diplomatii trebuie sa inteleaga ca, fara MCV, Romania era mult mai in urma cu reformele si le-ar fi fost mult mai greu in negocieri.
Deutsche Welle

Nu e prima dată când "știe ce vrea boborul":

Nu poţi să continui cu decizii şi interese reprezentând 27 de state membre care pot fi diferite una de alta şi care să apere interesul Uniunii ca Uniune. Nu se poate. Trebuie unificate şi înseamnă să dai o parte din suveranitate, să încredinţezi această decizie Comisiei Europene, ca să poată să fie luată rapid şi în interesul Uniunii. Trebuie să convingi pe toata lumea - aici nu vorbesc de români. Românii vor cât mai multă Uniune Europeană, vor să jucăm după regulile lor şi nu după regulile din România. Pentru români e rezolvată: vrem să se decidă la Bruxelles cât mai mult".

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Femeia asta gandeste si actioneaza pur si simplu impotriva poporului roman.Cateva comentarii de la articol:

"k| 22.09.2011

De cand vorbeste Monica Macovei in numele tuturor romanilor? E adevarat ca politicienii romani sunt corupti - dar asta nu inseamna automat ca cei de la Bruxelles sunt curati si ne plecam la picioarele lor. Ar trebui sa crestem prin forte proprii, ajutati daca se poate de europeni - dar nu sa ne facem pres unor mediocritati pederaste. Europenii de acum sunt o rusine pentru Europa clasica de acum cateva zeci si sute de ani.

bila| 22.09.2011

eu unul as vrea ca romanii sa decida. asta inseamna sa cunoasca + si - dar spuse de romani curajosi, drepti, fara influenta politica. iar traim dupa regulile altora. legislatia e aiurea si asta nu din cauza romanilor, ci a celor care le propun si le voteaza. ei nu reprezinta interesele romanilor. de aceea nu avem demnitate si toti ne privesc ca pe lumea a 4.

Lucian| 22.09.2011

Romanii snobi si bovaristi vor sa decida Occidentul, pentru Romania. Adevaratii romani, cei care isi asuma aceasta identitate, nu vor. Este o diferenta fundamentala, pe care doamna Macovei, aflata probabil in prima categorie, o ignora. Eu, sincer, nu vreau sa cedez o suveranitate statala, pe care Romania nu a avut-o decat rareori in istorie! Eu as vrea un stat roman puternic si independent, care sa isi administreze suveran teritoriul si resursele, nu un stat marioneta al Uniunii Europene, CSI sau ONU. Sunt de acord cu apartenenta la UE, insa cu drepturi si obligatii egale si cu pastrarea esentei suveranitatii: fiscalitate, justitie, politica externa si aparare nationale."

Riddick spunea...

Nu toţi sunt idiotizaţi ori cumpăraţi.

Crystal Clear spunea...

Da..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: