04 aprilie 2012

Lupu își schimbă păr...erea



Marian Lupu se  exprimase împotriva legii anti-discriminare (= pro-gay): "Este foarte important să ştii cum să prezinţi această lege. Vreau ca această lege să fie explicată omeneşte. Vreau ca în Republica Moldova oamenii să înţeleagă cine e socrul mare şi cine e socrul mic".

Acum, Lupu își schimbă păr...erea:

Speakerul Marian Lupu a spus că este nemulțumit de felul cum a fost explicat societății proiectul Legii anti-discriminare și că, odată ajuns proiectul în Parlament, va organiza ședințe și mese rotunde cu societatea civilă și fețele bisericești. Organizațiile ortodoxe și preoțimea se opun păstrării minorităților sexuale printre categoriile din proiectul de lege apărate împotriva discriminării. Din declarația de astăzi, nu este limpede dacă Lupu, liderul democraților, de votul cărora depinde adoptarea legii, o susține sau nu. Ea a fost pregătită de guvern împreună cu Uniunea Europeană și este o condiția ca Moldova să obțină liberalizarea vizelor europene.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: