11 aprilie 2012

Haita PDL-USL-UNPR-UDMR vrea regionalizarea trecută în Constituție



Search "referendum" - 1 rezultat. Azi sunt 6 luni de când CJ Vrancea poate convoca "referendumul anti-regionalizare".

Da-da.



E definitiv şi irevocabil: Vrîncenii sînt chemaţi la referendum pentru desfiinţarea judeţului 

Conform calendarului, referendumul urmează să fie organizat pe 6 noiembrie, după ce Consiliul Judeţean a cîştigat şi la Galaţi lupta cu Prefectura. Vrîncenii vor fi întrebaţi: „Sînteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Vrancea?” Pentru organizarea acestei consultări populare CJ a alocat 143.000 euro

Vrîncenii sînt chemaţi la urne! Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a cîştigat ieri o nouă dispută juridică cu Instituţia Prefectului, la Curtea de Apel Galaţi. De această dată, juriştii lui Marian Oprişan au cîştigat în faţa recursului înaintat de Prefectură în procesul privind organizarea referendumului privind consultarea vrîncenilor pentru reorganizarea administrativ-teritorială a judeţului Vrancea. În luna iunie, CJ a votat un proiect de hotărîre prin care se stabilea organizarea unui referendum la nivelul judeţului în vederea consultării cetăţenilor privind oportunitatea desfiinţării judeţului Vrancea, prin întrebarea „Sînteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Vrancea?”. La data respectivă se discuta intens despre o posibilă regionalizare a ţării, propusă de partidul de guvernare, în care Vrancea ar fi făcut parte din regiunea de Sud-Est, cu capitala vehiculată atunci la Constanţa. Hotărîrea de CJ a fost considerată de Prefectură, prin reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Ion Oprea, nelegală, şi a fost atacată chiar a doua zi în instanţa de contencios administrativ, fiind suspendată în acest timp. Cauza a fost judecată la Tribunalul Vrancea de judecătorul Mihai Stoian, de la secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, care a respins cererea Prefecturii de anulare a Hotărîrii de Consiliu Judeţean nr. 83 din 24.06.2011, prin care s-a decis consultarea vrîncenilor în privinţa desfiinţării judeţului.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: