06 martie 2012

Mila lui Kaghebeu, împărăţia Rusiei şi iertarea păcatelor...



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPczG9JvJ_fDKVL-DGOqyOAH0APMil7_ByAQktfFlhyPm1_kfaF-AKl6tTyfzWunBWWrhph2CcE2fPe6N0bjok5cfocMeQmMsLAEVDO0rS9HxTg8fPkSNVQVSAKwx8x-Yw9_-apOXBiuA/s1600/%C5%A2apu'.JPG

Constantinescu Geologul-Învins-De-Structuri acordă un interviu ziarului Ring, care sună mai degrabă a clip promo pentru EuroBăse: "Emil Constantinescu: Cât timp preşedintele Băsescu va fi la conducerea României, Putin nu-l va ierta".

Interviul l-a acordat în timpul unei şuste la care participa şi Iliescu, la RIN Grand Hotel (al fraţilor Negoiţă de la PSD, care sunt şi patronii ziarului gratuit Ring, difuzat în Bucureşti, mai ales în metrou). Delegaţiile ruse preferă hotelul RIN, aflat pe Calea Vitan, la periferia de sud a Bucureştiului (acolo a tras şi Putin când a venit cu ocazia Summit-ului NATO din 2008).
Cunoscându-l pe Putin, ce poate face Traian Băsescu pentru a relaţiona cu Rusia?
În momentul de faţă nu poate face nimic. Preşedintele Băsescu a avut în trecut o atitudine arogantă faţă de Rusia, complet nejustificată. Afirmaţii de tip „Gasprom este Armata Roşie” sau „Marea Neagră nu este un lac rusesc” pot fi uitate de opinia publică românească, dar ruşii nu uită niciodată nimic şi ţi-o plătesc atunci când te aştepţi mai puţin. Unul dintre cele mai jenante momente pentru România a fost atitudinea dispreţuitoare pe care, într-o conferinţă în faţa presei occidentale, a avut-o preşedintele Putin la adresa lui Traian Băsescu, pe care l-a nominalizat în derâdere. Cât timp preşedintele Băsescu va fi la conducerea României, Putin nu-l va ierta.

Cât de necesară este, în zilele acestea, o relaţie importantă cu Rusia?
Este enorm de importantă! Se spune că Războiul Rece a început când Churchill şi Stalin nu s-au mai suportat. Acest lucru este valabil şi acum. Rolul preşedintelui este de a construi nişte relaţii amiabile care să fie în interesul ţării sale, în interesul regional, dar pentru aceasta trebuie să-ţi construieşti relaţii în numele unor principii şi mai este nevoie de ceva: să fii respectat înainte de mandat, în timpul mandatului şi după acesta. Dacă am vorbit despre cei care îl aleg pe Putin, putem vorbi şi despre cei care îl aleg pe preşedintele României. Dacă românii aleg preşedintele după modul în care reuşeşte să spună glume sau să fie popular, atunci nu ne mai putem mira de consecinţe.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Ectenia morţilor

Miluieşte-ne pe noi, Dumnezeule, după mare mila Ta, rugămu-ne Ţie, auzi-ne şi ne miluieşte.

Încă ne rugăm pentru odihna sufletelor adormiţilor robilor lui Dumnezeu (N) şi pentru ca să se ierte lor toată greşeala cea de voie şi cea fără de voie.

Ca Domnul Dumnezeu să aşeze sufletele lor unde drepţii se odihnesc. Mila lui Dumnezeu, Împărăţia Cerului şi iertarea păcatelor lor, de la Hristos, Împăratul Cel fără de moarte şi Dumnezeul nostru, să cerem.

http://www.dervent.ro/resurse/liturghia/index-D-26.html

Crystal Clear spunea...

Sau :
"Te iubesc si nu te pot uita"...

Riddick spunea...

Joacă toţi la aceeaşi echipă. Din ce spune Ţapu' se poate înţelege că EuroBăse e un mare lider naţionalist, ori concluzia asta e falsă.

Crystal Clear spunea...

Da, tradarea lui Basescu este groazica descoperire a anului 2011.

Crystal Clear spunea...

Poza e super :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: