19 februarie 2012
Stolojan, un moş mincinos şi trădător
Jigodii precum acest Stolojan mă îndepărtează de PDL cu fiecare zi. După el, "a nu fi în afara deciziilor" înseamnă să vină EuroBăse, la mişto, o dată-de două ori pe an (precum toţi reprezentanţii statelor non-euro) la unele din summiturile eurozonei. Sunt din ce în ce mai hotărât să stau acasă dacă nu apare alternativa la eurocartelul PDL-USL-UDMR-UNPR. Cel puţin la turul doi, nici nu se pune problema să optez între PDL şi USL.
Stolojan: Daca nu semnam tratatul, ramanem in afara deciziilor UE - Interviu Ziare.com
- Ce s-ar intampla daca Romania nu ar semna acest tratat?
Daca nu semnam, ramanem in afara deciziilor care se iau in special in zona euro si sa nu uitam ca 70% din comertul exterior al Romaniei e legat de zona euro. Nu numai atat, sa nu uitam: chiar si acele situatii dificile prin care a trecut Romania la sfarsitul anului 2008 au putut fi rezolvate cu sustinerea UE.
Romania e o tara integrata in UE, deci nu vad cum putem sa ramanem in afara acestui tratat.
-Ce efecte ale tratatului vor fi direct resimtite de romani?
Discutand din punct de vedere al caracteristicilor genetice ale romanilor, un asemenea tratat vine sa ne ajute pentru ca, dupa cate ati observat, nu avem niciun fel de retinere de a face cheltuieli publice pe datorie fara sa ne gandim prea mult cine va rambursa aceasta datorie. Tendinta de supraconsum in Romania este genetica.
Tratatul este in interesul Romaniei, el ne obliga sa ne indreptam spre sursa gratuita de finantare de la Bruxelles si pe care o vom avea inca cel putin 20 de ani de aici inainte, cat dureaza, in mod optimist, perioada in care Romania trebuie sa recupereze decalajul de dezvoltare economica dintre noi si media UE. Asta inseamna insa sa devenim foarte seriosi cu proiectele pe care le facem si cu realizarea lor.
-Mai multi lideri PSD au declarat public ca exista riscul ca limitarea deficitului structural, prevazuta in tratat, ar putea impiedica dezvoltarea Romaniei. Cum comentati?
PSD incearca sa foloseasca politic si aceasta problema. Haideti sa ne reamintim anul 2008 cand Romania avea crestere economica de peste 7% si a facut un deficit bugetar de peste 5%. Ce s-a intamplat atunci? Care a fost dezvoltarea? Cate autostrazi, ce proiecte pot fi prezentate ca fiind 'dezvoltare' la vremea respectiva?
Dimpotriva, am avut ani de zile in care a trebui sa platim pentru nesabuinta in gestionarea finantelor publice din perioada 2007-2008. Eu nu acuz doar guvernul Tariceanu, a fost si Parlamentul care a votat intr-o veselie cresteri de salarii care nu puteau fi sustinute.
-Se pare ca s-a renuntat la ideea revizuirii Constitutiei in acest an, pentru introducerea prevederilor tratatului. Ce garantii serioase ofera clasa politica autohtona la Bruxelles ca va respecta acest tratat?
Revizuirea Constitutiei cred ca e aproape imposibila in contextul politic de astazi din Romania. Romania trebuie sa faca ceea ce poate, respectiv sa semneze acest tratat si sa il ratifice in Parlament. Vom avea un timp la dispozitie in care se va face si revizuirea Constitutiei.
Sunteti de parere ca ar trebui sa aplicam tratatul din momentul in care il ratificam sau din momentul in care intram in zona euro?
Categoric din momentul in care il ratificam pentru ca Romania e pe acest drum al indeplinirii tuturor restrictiilor pe care le prevede tratatul in angajarea cheltuielilor publice, in indeplinirea standardelor prevazute in el.
Revin: amintiti-va ce s-a intamplat in 2008 - crestere economica maxima si deficit maxim. Risipa de bani, asta e limpede! Tendinta naturala in cheltuielile publice se va schimba in urma aplicarii acestui tratat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
Naţional: Ponta, tandem cu Maior din decembrie Conform ultimului zvon de profil, pesedistii se bat degeaba pe mostenirea lui Ponta, ...
-
Şi nimeni (dintre politicieni) nu protestează; ba-l şi văd înregistrat "legal". De ce nu se face o razie la această oficină separ...
-
O astfel de poliţă de asigurare a fost creată prin proiectul de reorganizare a administraţiei fiscale. Şi chiar dacă nu se ştie dacă ţara va...
-
Via Conu Mişu : Lagărul UEist s-a construit Circul politic în care a eșuat dezastrul economic, produs al jafului incredibil prin ca...
-
Tonomatul Soros - actualmente setat pe eurobăsism - nu pierde prilejul de a-şi arăta iar dispreţul faţă de naţiune şi democraţie: De und...
-
Ba n-a-nceput nimic (semnificativ), dar sună bine. Ce să înceapă, cu aceleaşi partide rotite alternativ la putere ?! BusinessMagazin : ...
-
Cercurile naţionaliste din Rusia încep să aibă îndoieli chiar şi asupra lui Putin. Europuciul de la Kiev putea fi lichidat cu costuri mici ...
-
Open Europe: Hungarian government accuses EU Commissioner of being "extremely ignorant or lying" E U Justice Commiss...
-
Eu rămân la opinia că Dragnea este un simulant. A asigurat distragerea atenţiei de la cursul real ţinut de PSD, iar "puşcăria" e...
-
Christopher Edward Harle Story , scriitor, publicist, consilier guvernamental pe probleme economice şi de securitate din Marea Britanie, ...
5 comentarii :
Dovada că Stolojan desconsideră poporul român şi democraţia:
Stolojan:
Dacă vrei să respecţi democraţia, rezultatul este, de regulă, suboptimal VIDEO
"Se discută acum despre reîmpărţirea administrativă a ţării, care este importantă, necesară. Avem un partid, UDMR, care spune, dom’le nu e prioritatea noastră. Fără voturile acestui partid nu se poate face. Deci pierdem în continuare încă ani buni până o să ajungem la o înţelegere la care au ajuns polonezii că ne trebuie o altă împărţire administrativ-teritorială a ţării", a spus europarlamentarul PDL Theodor Stolojan la RRA.
"V-am dat aceste exemple pentru a înţelege că într-o democraţie, dacă vrei să respecţi principiile democraţiei, rezultatul este, de regulă, suboptimal. Uitaţi-vă ce se întîmplă în SUA, în această luptă dintre republicani şi democraţi care, la un moment dat, paralizează rezolvarea problemelor pe care le are SUA", a explicat democrat-liberalul.
Noroc cu baietii fini care incep o opinie cu "jigodiile", probabil adeptii celui mai nesarat personaj existent pe piata media, politica, sociala, burghezo-mosiereasca din Romania anului 2012, Neamtu, care nu pot lua un vot de la stinga, asa ca s-au apucat sa injure la greu drepta, ca, vezi bine, acolo au iei "bazinul". Vorba aia, fereste-ma Doamne, de prieteni. Clar, imi schimb favoritele, satul de prostia cu nasul pe sus, producatoare doar de matreata!
Aici nu mai e de fineţe, e de pus în funcţiune parul. Şi nici nu e o chestie dreapta vs stânga, ci una de bun-simţ. Toţi vor tratatul, şi USL, şi PDL, şi UDMR, şi UNPR, să nu ne mai căcăm pe noi. Ce fac Năstase sau Vosganian zilele astea e joc electoral.
Că aş milita pentru NR ? Exclus.
"70% din comertul exterior al Romaniei e legat de zona euro."
Comertul exterior cu statele din UE se face de zeci de ani,cu mult timp inainte de UE...
Niște janghine. Mi-e și scârbă când îi aud sau îi citesc.
Trimiteți un comentariu