23 februarie 2012

Pentru că aberaţiei trebuie să i se dea gir ştiinţific, nuu ?



COMUNICAT
În ziua de 23 februarie 2012, între orele 10.00 - 13.00
în Aula Academiei Române
va avea loc dezbaterea cu tema

Tratatul de stabilitate, coordonare şi guvernanţă în cadrul
Uniunii Economice şi Monetare
Dezbaterea este organizată de Clubul SpDAE (Şcoala postdoctorală academică de economie) al Academiei Române
Dezbaterea cu caracter deschis se va desfăşura în sistem videoconferinţă (Bucureşti-Iaşi- Timişoara).
Dezbaterea face parte din proiectul „Studii postdoctorale în economie: program de formare continuă a cercetătorilor de elită (SPODE), parte a Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni”

Conferenţiari invitaţi
  • Daniel Dăianu, membru corespondent al Academiei Române
  • Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale Române
  • Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal
  • Prof. univ. dr. Mircea Coşea
  • Prof. univ. dr. Emil Dinga
http://www.acad.ro/com2012/pag_com12_0223.htm

Coşea şi Dăianu "au reprezentat România" pe la diverse coterii (aici şi aici), iar Dinga a fost ministrul integrării europene în guvernul Tăriceanu 1, din partea PD.  Ce ar trebui de fapt explicat este ce caută România în Tratat, din moment ce nu face parte din zona euro.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Au vazut ca exista rezistenta si incep presiuni...
Si cine ? Daniel Daianu si "Academia" tradatorilor

Oribil !

Riddick spunea...

De-ar fi ceva rezistenţă, măcar la parlament. Să îşi dea seama că votul meu şi al altora îl vor pierde cu aberaţii ca asta sau ca regionalizarea.

Crystal Clear spunea...

Sa speram


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: