Şcolarul din România nu trăieşte pe Terra, într-un univers plin de mistere, ci între graniţele unui stat „naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, pentru ca niciun extraterestru să nu ne poată anexa istoric sau cultural, după cum scrie şi în Doina eminesciană reprodusă în manualul de a şaptea. Istoria şi evenimentele locale sunt supradimensionate, personaje secundare sunt redistribuite în roluri de excepţie, pe baza unui periculos nepotism istoric.
Revista 22 - "Cine bântuie şcolile?"
Bulgaria introduce educaţia militară în şcoli (Corespondenţă Agerpres)
Parlamentul bulgar a adoptat joi proiectul de lege pentru forţele militare care prevede introducerea unor ore de educaţie militară în şcoli. Începând de anul şcolar viitor, elevii din clasele a IX-a şi a X-a vor avea câte 5 ore pe an de educaţie militară.
Ministrul apărării Aniu Anghelov a declarat că în aceste ore elevii vor învăţa care sunt obligaţiile cetăţenilor referitoare la apărarea statului, cum să acţioneze în situaţii de criză cu caracter militar, care este structura şi misiunea forţelor militare. Nu vor fi instruiri practice, a precizat ministrul.
Legea mai prevede că armata bulgară va dispune de 3.500 de rezervişti recrutaţi în mod voluntar, a indicat ministrul Anghelov. Studenţii de la universităţile civile vor avea posibilitatea să se înscrie la cursuri militare, dacă doresc. Ministerul Apărării va organiza astfel de cursuri şi pentru ceilalţi cetăţeni care doresc să primească un grad militar. Rezerviştii vor primi un salariu anual de circa 500 euro. Aceştia vor fi angajaţi pe baza unui contract de 5 ani care ar putea fi prelungit.
>> Medvedev îşi doreşte pentru Rusia o educaţie de tip militaro-practic
>> Medvedev cere revenirea la educaţia "militaro-patriotică"
>> FUNERIULE, VEZI CĂ OPRESCU ARE PIONIERI ! SAU NICI P-ASTA "N-O ŞTIAI" ?
>> "Educaţia globală" - noua formă de învăţământ politic
>> Cetăţenia europeană - o nouă identitate
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu