15 februarie 2012

Partajul lăcustelor



Lăcustele migratoare, fie ele de viţă veche sau clone, se bat (şi) pentru potul de circa 180 de milioane de euro, valoarea estimată a averii dinastiei Duda Casei Regale "de România".

În subsidiar se cloceşte şi un scenariu just in case, pentru eventualitatea că nu ar mai ţine rotativa tip FSN la care asistăm din 22 decembrie 1989 şi până în prezent. Pe două cărări, cu dudele sau cu lambrinoul. Scenariu imposibil de concretizat fără ceva gen lovitură de stat.

Galeriile s-au divizat strategic - Ilici cu Clăpăugul, EuroBăse cu Prenspol.

Maimuţoii - hop, şi ei, să se bage-n seamă: EBA - "Prinţul Paul a fost recunoscut legal membru al familiei regale. Felicitări!"; Paleologu - "Faptul că cineva este fiul sau nepotul unui rege nu îi conferă neapărat un drept dinastic".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: