04 februarie 2012

Boc nu poate fi bun doar la partid. Dacă PDL înghite iar găluşca şi nu face congres după demisia premierului, să nu se aştepte la nimic bun.



Foaia Transilvană:

Boc e OUT. BNR, SRI, SIE şi Obama, cu ochii spre Palatul Victoria şi Cotroceni

Zilele lui Boc la Palatul Victoria sunt numărate. Vezi aici cine sunt principalii candidaţi la funcţia de prim ministru şi cum îşi joacă Obama cartea în bazinul Mării Negre, unde şi-a amplasat scutul antirachetă.

Premierul Emil Boc are zilele numărate în fruntea Executivului. După şedinţa PDL de la finele lunii ianuarie şi, mai ales, după reuniunea tensionată cu grupurile parlamentare, însuşi premierul a ajuns la această concluzie.

Factori de decizie din PDL au susţinut deja de mai bine de 10 zile că Emil Boc nu mai are şanse de a sta în fotoliul de premier. În aceste condiţii este extrem de probabil ca săptămâna viitoare să asităm la demisia Cabinetului Boc.

Potrivit unor surse, viitorul premier va fi fie un diplomat, fie un economist de vârf. În aceste condiţii sunt patru personaje aflate în pole position pentru fotoliul suprem din Palatul Victoria.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, fost premier de altfel, în ciuda refuzului său constant se află în cărţi, mai ales datorită aprecierii sale la nivel european, după minunile realizate cu leul nou şi politica bancară.

Un alt candidat este consilierul lui Isărescu, Lucian Croitoru, doctor în economie, care a mai fost constituit o alternativă pentru funcţia de prim ministru.

Apoi urmează diplomaţii. Un nume surpiză pentru unii poate fi George Maior, directorul SRI, fost diplomat şi parlamentar. Ultimele sale ieşiri la rampă nu au fost deloc întâmplătoare, el punctând decisiv la capitolul luptă anticorupţie. De asemenea, Maior are sprijinul Washington-ului, aflându-se astfel în pole position. Un alt diplomat şi tot agreat de SUA (Ungureanu a semnat acordul cu SUA privind bazele militare americane de pe teritoriul României) este omologul lui Maior de la SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. Aşa cum Foaia Transilvană şi Detectivul dezvăluiau încă din noiembrie anul trecut, jocurile pentru un cuplu Maior-premier şi apoi dislocarea lui Ungureanu de la SIE şi aruncarea sa în lupta prezidenţială din 2014, au fost agreate chiar de Barack Obama, preşedintele SUA.

Revenind la încă, premierul României, iată o serie de declaraţii ce anunţă Vântul Schimbării, declaraţii grupate de evz.ro 

"Guvernul trebuie să fie mândria, argumentul principal electoral al PDL, nu o greutate care să atârne de picioarele lui".
ELENA UDREA, ministrul Dezvoltării Regionale 

"Cred că trebuie găsit urgent un independent, care să garanteze un anumit echilibru în gestionarea guvernării."
CRISTIAN PREDA, europarlamentar 

"Premierul trebuie să stea cu faţa către partid. Pentru că noi suntem efemeri, partidul e cel care trebuie să rămână puternic."
MIHAI STĂNIŞOARĂ, vicepreşedinte PDL 

"Va trebui să fim foarte atenţi ce vom face în continuare. Doar o remaniere s-ar putea să nu fie suficientă".

VASILE BLAGA, preşedintele Senatului

"Guvernul trebuie să găsească soluţii de rezolvare a problemelor, pentru că altfel nu există decât o soluţie: plecarea Guvernului."

IOAN OLTEAN, secretar general al PDL

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: