01 ianuarie 2012

Se lucrează împotriva culturii şi culturalizării acestui popor (Ziua Veche)



Interviu cu actorul Nicolae Urs, 31 martie 2011.
- Şi a cui e vina?

- A sistemului. A conducerii ţării. Cultura se impune de sus în jos. Lumea, dacă-i dai porcării, aia consumă. Nu-mi ajunge că mă strecor prin metrou şi aud porcării? Mă mai duc şi la teatru să dau bani ca să le aud? Şi asta se întâmplă pe banii contribuabilului. De ce nu se mai înregistrează piese de teatru? O naţie întreagă se uită duminica după-amiaza la scălămbăieli la televizor, şi nu vorbesc de televiziunile particulare, că alea măcar sunt particulare… dar eu zic de televiziunea publică. Unde e umorul ăla de după-amiază, umorul de bună calitate, care se făcea înainte, de ce nu se refac schiţele lui Caragiale sau Muşatescu… Totul pleacă de sus… Unde este lovită naţia asta? În cultură, în sănătate şi în învăţământ. Şi-atunci ne mai mirăm de ceva? De serialele cu manele? Astăzi, nu mai ştiu pe ce post, era invitat un medic care vorbea de problemele din sănătate şi le-a spus moderatorilor: „Vă mulţumesc că la ştiri, între nişte informaţii despre Pepe şi Oana Zăvoranu, pe de o parte, Monica şi Irinel, pe de altă parte, aţi găsit timp să mă chemaţi şi pe mine să spun două vorbe despre sănătatea acestui popor.” Dar pe câţi îi interesează toate astea? Sunt două trăsături ale naţiei ăsteia, care mă deranjează foarte tare. Unu: „Eu niciodată nu sunt de vină, e altul.” Şi doi: dorinţa de a fi băgat în seamă cu orice preţ… Pe ideea: „Să te ferească Dumnezeu de complexele altuia.” Şi încă ceva. E vorba de cele două lucruri îngrozitoare pe care le-a făcut conducerea cenuşie a acestei ţări, impunând valori neadevărate, răsturnând intenţionat valorile, pentru că în ape tulburi se poate pescui foarte bine. A doua, politicienii, aceşti oameni lipsiţi de bun simţ, au vrut şi vor ca ei ei să fie vedete, ca să-şi facă propagandă pe banii statului. Şi atunci, trebuia să dispară adevăratele vedete şi adevăraţii oameni importanţi. Asta e cea mai mare supărare a mea, că materia cenuşie este intenţionat dată la o parte în această ţară.

5 comentarii :

Anonim spunea...

Normal, pentru ca avem o conducere pentru care valoarea e ceva nesemnificativ. Semnificativa este apartenenta la trib.
La multi ani!

Riddick spunea...

La mulți ani !

Nu doar actuala conducere, ci cam toate cele de după 1945.

Anonim spunea...

Sigur, nici nu ma gandeam la actuala conducere. Noi si in perioada comunista am avut cea mai primitiva clasa politica dintre tarile din est.

Riddick spunea...

Te pun în blogroll-ul meu, OK ?

Anonim spunea...

OK


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: