05 decembrie 2011

Vom trăi în altă ţară, vom ieşi lent din istorie



Cam aşa sună propaganda euro(tu)peistă de ultimă oră. Au fost activaţi toţi trepăduşii, toate conservele, toate goarnele. ÎNCHIDEŢI APARATELE (de radio, şi celelalte).

Tot Fanarul, toţi iloţii...
Vom putea intra şi noi în acest club atunci când nu va mai fi nevoie să păcălim lipsa de competitivitate prin artificii monetare, dumping fiscal şi social. Acesta ar putea fi proiectul următorului deceniu pentru România. Pentru cine mai avea dubii, discursul rostit vineri în Bundestag de cancelarul Merkel a arătat că România, alături de Bulgaria, Polonia şi Ţările Baltice, este parte a planului.

Să fie asta în interesul nostru? Da. Fiindcă de mai bine de un deceniu şi jumătate, „Europa" este sursa bunelor reglementări pentru România, fie că vorbim despre justiţie şi administraţie, transparenţă sau concurenţă. Toate acestea au lăsat mai puţin loc pentru abuz din partea elitelor politice, mai puţin spaţiu de manevră pentru oligarhii, mai puţine pârghii pentru ticăloasa administraţie.

Desigur, noua Europă, noua noastră ţară, nu va fi una perfectă şi va trebui să ne luptăm din greu pentru a ne apăra interesele - cele legate de continuarea politicii de coeziune sau de politica agricolă, spre exemplu. Nu va fi totul chiar o poezie. Dar cunoaşte cineva un alt proiect mai bun?

Vom trăi în altă ţară (Ovidiu Nahoi, Adevărul)


Viitorul naţiunii pare şi el sumbru, în următoarele veacuri sîntem trecuţi printre primele popoare care vor dispărea din istorie, împreună cu vecinii unguri.

Nu cred totuşi că vom dispărea, pot interveni o serie de factori care ar putea asigura supravieţuirea noastră: de la politici de natalitate mai generoase pînă la naturalizarea străinilor, fie ei asiatici sau din continentul african. În fond, limba ne va asigura identitatea etnică iar amestecul cu alogeni nu este nicidecum o noutate în lunga istorie a valahilor, ca să vorbesc istoric.

O lentă ieşire din istorie (Daniel Vighi, Dilema veche)

Sau poate se va ivi un Cromwell al României.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Viitorul naţiunii pare şi el sumbru, în următoarele veacuri sîntem trecuţi printre primele popoare care vor dispărea din istorie, împreună cu vecinii unguri."

Ungurii lupta.
La noi Viktor Orban este discreditat tot de jigodiile lui Soros si Patriciu...

Crystal Clear spunea...

In ceea ce priveste mass media ,situatia este identica cu cea dinainte de 89. Nu ma mai uit deloc la TV pentru ca dupa ce-l deschid ,in urmatoarele 2 minute incep sa ma enervez

Crystal Clear spunea...

"naturalizarea străinilor, fie ei asiatici sau din continentul african. În fond, limba ne va asigura identitatea etnică iar amestecul cu alogeni nu este nicidecum o noutate în lunga istorie a valahilor, ca să vorbesc istoric"."

In ceea ce priveste povestea de mai sus. Am impresia ca recentul recensamant care s-a axat in primul rand pe inventarierea locuintelor pregateste posibilitatile de "cazare" a viitoriloir emigranti,sclavi adusidin Africa, Asia in colonia Romania....
Este plin de case goale .Noi si goale, mai ales blocuri ...
Imi amintesc de un interviu luia de Corina Dragotescu lui Patriciu in januarie-febriarie 2009 in care pomenea de forta de munca din emigratia africana si asiatica.
Pe noi, ceilalti ne invita sa plecam din Romania, daca nu ne place...

Riddick spunea...

Eu i-aş întreba dacă sunt de acord să iasă lent din biosferă şi se se integreze în litosferă. ;-)

Crystal Clear spunea...

:)))))

Crystal Clear spunea...

preiau si eu


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: