05 decembrie 2011

Vom trăi în altă ţară, vom ieşi lent din istorie



Cam aşa sună propaganda euro(tu)peistă de ultimă oră. Au fost activaţi toţi trepăduşii, toate conservele, toate goarnele. ÎNCHIDEŢI APARATELE (de radio, şi celelalte).

Tot Fanarul, toţi iloţii...
Vom putea intra şi noi în acest club atunci când nu va mai fi nevoie să păcălim lipsa de competitivitate prin artificii monetare, dumping fiscal şi social. Acesta ar putea fi proiectul următorului deceniu pentru România. Pentru cine mai avea dubii, discursul rostit vineri în Bundestag de cancelarul Merkel a arătat că România, alături de Bulgaria, Polonia şi Ţările Baltice, este parte a planului.

Să fie asta în interesul nostru? Da. Fiindcă de mai bine de un deceniu şi jumătate, „Europa" este sursa bunelor reglementări pentru România, fie că vorbim despre justiţie şi administraţie, transparenţă sau concurenţă. Toate acestea au lăsat mai puţin loc pentru abuz din partea elitelor politice, mai puţin spaţiu de manevră pentru oligarhii, mai puţine pârghii pentru ticăloasa administraţie.

Desigur, noua Europă, noua noastră ţară, nu va fi una perfectă şi va trebui să ne luptăm din greu pentru a ne apăra interesele - cele legate de continuarea politicii de coeziune sau de politica agricolă, spre exemplu. Nu va fi totul chiar o poezie. Dar cunoaşte cineva un alt proiect mai bun?

Vom trăi în altă ţară (Ovidiu Nahoi, Adevărul)


Viitorul naţiunii pare şi el sumbru, în următoarele veacuri sîntem trecuţi printre primele popoare care vor dispărea din istorie, împreună cu vecinii unguri.

Nu cred totuşi că vom dispărea, pot interveni o serie de factori care ar putea asigura supravieţuirea noastră: de la politici de natalitate mai generoase pînă la naturalizarea străinilor, fie ei asiatici sau din continentul african. În fond, limba ne va asigura identitatea etnică iar amestecul cu alogeni nu este nicidecum o noutate în lunga istorie a valahilor, ca să vorbesc istoric.

O lentă ieşire din istorie (Daniel Vighi, Dilema veche)

Sau poate se va ivi un Cromwell al României.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Viitorul naţiunii pare şi el sumbru, în următoarele veacuri sîntem trecuţi printre primele popoare care vor dispărea din istorie, împreună cu vecinii unguri."

Ungurii lupta.
La noi Viktor Orban este discreditat tot de jigodiile lui Soros si Patriciu...

Crystal Clear spunea...

In ceea ce priveste mass media ,situatia este identica cu cea dinainte de 89. Nu ma mai uit deloc la TV pentru ca dupa ce-l deschid ,in urmatoarele 2 minute incep sa ma enervez

Crystal Clear spunea...

"naturalizarea străinilor, fie ei asiatici sau din continentul african. În fond, limba ne va asigura identitatea etnică iar amestecul cu alogeni nu este nicidecum o noutate în lunga istorie a valahilor, ca să vorbesc istoric"."

In ceea ce priveste povestea de mai sus. Am impresia ca recentul recensamant care s-a axat in primul rand pe inventarierea locuintelor pregateste posibilitatile de "cazare" a viitoriloir emigranti,sclavi adusidin Africa, Asia in colonia Romania....
Este plin de case goale .Noi si goale, mai ales blocuri ...
Imi amintesc de un interviu luia de Corina Dragotescu lui Patriciu in januarie-febriarie 2009 in care pomenea de forta de munca din emigratia africana si asiatica.
Pe noi, ceilalti ne invita sa plecam din Romania, daca nu ne place...

Riddick spunea...

Eu i-aş întreba dacă sunt de acord să iasă lent din biosferă şi se se integreze în litosferă. ;-)

Crystal Clear spunea...

:)))))

Crystal Clear spunea...

preiau si eu


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: