11 decembrie 2011

PePeEeDL şi PSDNLPC se calcă pe picioare, care să ajungă mai repede la gâtul nostru. Pepeismul şi socialismul mână-n mână.



"Conectarea României la măsurile decise la Consiliul European de la Bruxelles este absolut necesară, USL îşi va asuma aceste măsuri, fiind dispusă la dialog şi are un program concret anticriză".
Victor Ponta

"Sunt câteva state din interiorul zonei euro care au vrut să accelereze foarte mult integrarea doar în 17 şi pe celelalte să le lase undeva deoparte. Pentru noi a existat întotdeauna acest obiectiv, să nu fim izolaţi. Tocmai de aceea ne bucurăm că am găsit un aliat puternic în Germania, care ne-a sprijinit profund".
Leonard Orban

3. Numirea unui Guvern de tehnocraţi, care va fi susţinut de USL, cu premier şi miniştri tehnocraţi, care să asigure implementarea acestor măsuri şi organizarea de alegeri corecte şi care să nu folosească bugetul în interes electoral, precum o face Guvernul Boc.
Punctul 3 din propunerea în 5 puncte a USL

Un alt mijloc de asumare a responsabilităţii: încadrare în deficitul maxim de 10% sau excedent este legat de înscrierea acestei regulii în constituţii sau într-un act echivalent. Obligaţia trebuie realizată până la 31.12.2012. Mai mult decât atât, pentru a se preveni orice aranjament, modul cum va fi în constituţie sau în legislaţie acest obiectiv al pactului va fi analizat şi aprobat de Curtea de Justiţie a UE.
Traian Băsescu

"Faptul că şi România va contribui cu o câtime mică este un preţ care trebuie plătit pentru că, de acum încolo, beneficiile vin la pachet şi cu preţurile. Nu se poate să ai mese gratuite. Vrei să ai beneficii, trebuie să plăteşti în contrapartidă", este de părere Valentin Lazea (economistul-şef al BNR).

4 comentarii :

Simeone spunea...

O corectura va rog!

Beneficiile vin la container, alegatorul are posibilitatea sa condamne o marioneta si sa aleaga o alta.

Numirea unui guvern de tehnodraci ne va duce pe cele mai inalte culmi de progres si civilization.

------------------

Toţi au acelaşi gând şi dau fiarei puterea şi stăpânirea lor.

Riddick spunea...

Exact. Nu am nimic de adăugat, e prea gravă treaba pentru poezii.

Anonim spunea...

Numirea unui guvern de tehnocrati?

Adica... asa ca in Grecia si Italia?

Oamenii bancilor?

Frumos... pui lupul paznic la oi...

Si cu ocazia asta, distrugi si ideea de tehnocrat.

Riddick spunea...

Mă aștept la alegeri anticipate, cu un guvern tehnocrat care va sta doar câteva luni și va prădui active strategice, "pt. reformarea sectorului de stat excedentar".

Vor executarea ordinului UEist, USL trebuie să iasă la față, nu pot trece peste condiția pe care au enunțat-o, cu anticipatele. Pe Chior îl doare undeva de rezultatul PDL, el e doar o marionetă hâțânată de sfori, altele sunt de fapt obiectivele din agenda lui:

"Obiectivul meu nu mai este legat de procentele PDL-ului în 2012, obiectivul meu este ieşirea României din criză şi trecerea pe creştere economică solidă. Deja sunt semne de întrebare ce se va întâmpla din punctul de vedere al crizei economice în semestrul al doilea. Sunt deja specialişti care avertizează: atenţie, risc de revenire a crizei economice", a afirmat şeful statului, la TVR1.

Cât priveşte discuţiile de la recenta Convenţie Naţională a PDL privind relansarea guvernării, Băsescu a menţionat că, probabil, peste o săptămână sau două, noul Birou Permanent Naţional al partidului va analiza şi soluţiile din acest punct de vedere.

Preşedintele Băsescu şi-a exprimat convingerea că PDL este un partid responsabil şi că va reuşi să îndeplinească programul agreat cu FMI. "Acest Guvern, şi vă rog să vă uitaţi pe raportul Fondului, nu a avut niciun punct neîndeplinit. Este prima dată când văd aşa ceva. Am putea spune: au tăcut şi au făcut. Performanţa este demonstrată, chiar dacă este hulită. Este clar că este un Guvern nepopular, dar, dincolo de orice, pentru ţară este necesar un Guvern stabil", a conchis Băsescu.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/66134-Traian-Basescu-Obiectivul-meu-nu-mai-este-legat-de-procentele-PDL-in-2012-ci-de-iesirea-din-criza.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: