11 decembrie 2011

Încep toţi s-o dea cotită, uşor-uşor



Ialomiţianu (10 decembrie):

"România a luat împrumut* în situaţii critice de la FMI şi UE şi trebuie să ne manifestăm şi drepturile şi obligaţiile. În momentul de faţă, nu se pune problema ca România sa contribuie cu fonduri la salvarea altor ţări, dar, sigur, nu este exclus. Să vedem în continuare ce decizii se vor lua, dar România trebuie să se manifeste ca o ţară cu drepturi depline şi obligaţii în UE"
[* nu pomană, nota bene !]
Boc (9 decembrie): "Ţările care sunt în acord cu FMI nu contribuie la acest fond suplimentar. România în mod normal nu ar trebui să contribuie la această sumă de 50 de miliarde de euro, dar vom aştepta concluziile Consiliului European să vedem dacă se susţine acest lucru în concluzii".

Ponta (11 decembrie):

"Uniunea Social-Liberală îşi asumă implementarea în România a deciziilor luate la Bruxelles".
Ponta (9 decembrie): "Suntem de acord cu modificarea Constituţiei, dar modificarea trebuie să o facă un Parlament legitim, după alegeri ! Nu daţi vina pe Constituţie pentru datoriile create în aceşti ani! Aşa că situaţia este simplă: cu cât facem mai repede alegeri, cu atât mai repede modificăm Constituţia pentru a consfinţi aceste prevederi".
 ... şi au trecut deja două din cele zece zile în care statele UE trebuie să dea un răspuns dacă vor cotiza sau nu.

4 comentarii :

Simeone spunea...

Inrobire prin dobanda. Retrimiterea banilor imprumutati, apoi se va face un nou imprumut si tot asa...

Riddick spunea...

Vor să ne vîndă gugumănia, o învelesc în caramel, să nu fie pilula prea amară.

Crystal Clear spunea...

Mie pur si simplu nu-mi vine sa cred ca au atata tupeu ! Isi bat joc pur si simplu de noi.
E ca si cum pana acum banuiai ca te inseala sotul iar acum ai certitudinea ca este asa....Vezi cu ochii tai. Nu-ti ramane decat divortul.N-ai de ales....

Riddick spunea...

Îl rad pe chior la referendum dacă va fi o suspendare, nu mă mai las păcălit sub nicio formă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: