11 decembrie 2011

Încep toţi s-o dea cotită, uşor-uşor



Ialomiţianu (10 decembrie):

"România a luat împrumut* în situaţii critice de la FMI şi UE şi trebuie să ne manifestăm şi drepturile şi obligaţiile. În momentul de faţă, nu se pune problema ca România sa contribuie cu fonduri la salvarea altor ţări, dar, sigur, nu este exclus. Să vedem în continuare ce decizii se vor lua, dar România trebuie să se manifeste ca o ţară cu drepturi depline şi obligaţii în UE"
[* nu pomană, nota bene !]
Boc (9 decembrie): "Ţările care sunt în acord cu FMI nu contribuie la acest fond suplimentar. România în mod normal nu ar trebui să contribuie la această sumă de 50 de miliarde de euro, dar vom aştepta concluziile Consiliului European să vedem dacă se susţine acest lucru în concluzii".

Ponta (11 decembrie):

"Uniunea Social-Liberală îşi asumă implementarea în România a deciziilor luate la Bruxelles".
Ponta (9 decembrie): "Suntem de acord cu modificarea Constituţiei, dar modificarea trebuie să o facă un Parlament legitim, după alegeri ! Nu daţi vina pe Constituţie pentru datoriile create în aceşti ani! Aşa că situaţia este simplă: cu cât facem mai repede alegeri, cu atât mai repede modificăm Constituţia pentru a consfinţi aceste prevederi".
 ... şi au trecut deja două din cele zece zile în care statele UE trebuie să dea un răspuns dacă vor cotiza sau nu.

4 comentarii :

Simeone spunea...

Inrobire prin dobanda. Retrimiterea banilor imprumutati, apoi se va face un nou imprumut si tot asa...

Riddick spunea...

Vor să ne vîndă gugumănia, o învelesc în caramel, să nu fie pilula prea amară.

Crystal Clear spunea...

Mie pur si simplu nu-mi vine sa cred ca au atata tupeu ! Isi bat joc pur si simplu de noi.
E ca si cum pana acum banuiai ca te inseala sotul iar acum ai certitudinea ca este asa....Vezi cu ochii tai. Nu-ti ramane decat divortul.N-ai de ales....

Riddick spunea...

Îl rad pe chior la referendum dacă va fi o suspendare, nu mă mai las păcălit sub nicio formă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: