12 noiembrie 2011

Pivniceru și Nicolai, definind standardele juridice europene



Conferință organizată de grupul europarlamentar liberal ALDE, Justice Delayed - Justice Denied (Justiţie întârziată. Justiţie negată). A participat și păcăliciul ăla de Victor Alistar, cu probleme de integritate. Evenimentul pare că e la concurență cu alte șuste, organizate de Macovei, la pepeiști.



"Pentru Europa, justiția înseamnă tradiție, cultură, istorie, diferite de la stat la stat, dar provocările la care suntem obligați să răspundem astăzi impun standarde comune în abordarea justiției și în special a combaterii criminalității organizate, unul din factorii care se află la baza crizei economice actuale". (Nicolai)

"Atunci când există exces de putere, vorbim de negarea justiţiei. Este nevoie de acest mecanism comun la nivel european, de un standard unificator care să ne garanteze o justiţie echitabilă. În ce priveşte România, reformele din ultimii 20 de ani nu şi-au arătat efectul scontat. Avem reglementări haotice care favorizează întârzierea judecării până în punctul în care putem vorbi de negarea justiţiei". (Alistar)

2 comentarii :

Anonim spunea...

androginul alistar reprezinta "sociatatea civila" a varanului. norica nicolai alta dubioasa cu "mapa" plina de scheleti. mai rasfirati baieti, mai rasfirati!

Riddick spunea...

Corect.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: