12 noiembrie 2011

Pivniceru și Nicolai, definind standardele juridice europene



Conferință organizată de grupul europarlamentar liberal ALDE, Justice Delayed - Justice Denied (Justiţie întârziată. Justiţie negată). A participat și păcăliciul ăla de Victor Alistar, cu probleme de integritate. Evenimentul pare că e la concurență cu alte șuste, organizate de Macovei, la pepeiști.



"Pentru Europa, justiția înseamnă tradiție, cultură, istorie, diferite de la stat la stat, dar provocările la care suntem obligați să răspundem astăzi impun standarde comune în abordarea justiției și în special a combaterii criminalității organizate, unul din factorii care se află la baza crizei economice actuale". (Nicolai)

"Atunci când există exces de putere, vorbim de negarea justiţiei. Este nevoie de acest mecanism comun la nivel european, de un standard unificator care să ne garanteze o justiţie echitabilă. În ce priveşte România, reformele din ultimii 20 de ani nu şi-au arătat efectul scontat. Avem reglementări haotice care favorizează întârzierea judecării până în punctul în care putem vorbi de negarea justiţiei". (Alistar)

2 comentarii :

Anonim spunea...

androginul alistar reprezinta "sociatatea civila" a varanului. norica nicolai alta dubioasa cu "mapa" plina de scheleti. mai rasfirati baieti, mai rasfirati!

Riddick spunea...

Corect.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: