24 noiembrie 2011

CE ?!



Nu îmi mai amintesc exact despre această condiție, dar dacă a fost acceptată și îndeplinită în modul în care s-a făcut privatizarea băncilor mari de stat, ne merităm soarta.

"Vreau să nu fim în situaţia de a le aduce aminte partenerilor europeni că au condiţionat intrarea în UE de privatizarea sistemului bancar. Vă aduc aminte că aţi obţinut profituri uriaşe în România. Iar dacă astăzi vă pregătiţi cumva să lăsaţi economia României nefinanţată o vom considera un act lipsit de fair-play"

Băsescu critică dur băncile austriece: Aţi făcut profituri uriaşe în România şi acum vreţi să ne sugrumaţi economia? (Adevărul)

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Basescu se face ca se trezeste ;)

Pe banci, le doare undeva.Profitul conteaza.
Fair play ????? .Fara contract SCRIS si SEMNAT -asa ceva nu exista !

Riddick spunea...

Pe vremea aia eram încă narcotizat de 22 și de Dilema, pe care le citeam săptămânal, nu vedeam "the big picture".

Nu ai bănci, nu poți dispune asupra unor proiecte strategice.

Crystal Clear spunea...

....decat daca iti pui singur bani deoparte ca sa-ti subventionezi proiectele .Lucru la care nu te poti astepta de la STAT care consuma tot ce poate...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: