24 noiembrie 2011

CE ?!



Nu îmi mai amintesc exact despre această condiție, dar dacă a fost acceptată și îndeplinită în modul în care s-a făcut privatizarea băncilor mari de stat, ne merităm soarta.

"Vreau să nu fim în situaţia de a le aduce aminte partenerilor europeni că au condiţionat intrarea în UE de privatizarea sistemului bancar. Vă aduc aminte că aţi obţinut profituri uriaşe în România. Iar dacă astăzi vă pregătiţi cumva să lăsaţi economia României nefinanţată o vom considera un act lipsit de fair-play"

Băsescu critică dur băncile austriece: Aţi făcut profituri uriaşe în România şi acum vreţi să ne sugrumaţi economia? (Adevărul)

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Basescu se face ca se trezeste ;)

Pe banci, le doare undeva.Profitul conteaza.
Fair play ????? .Fara contract SCRIS si SEMNAT -asa ceva nu exista !

Riddick spunea...

Pe vremea aia eram încă narcotizat de 22 și de Dilema, pe care le citeam săptămânal, nu vedeam "the big picture".

Nu ai bănci, nu poți dispune asupra unor proiecte strategice.

Crystal Clear spunea...

....decat daca iti pui singur bani deoparte ca sa-ti subventionezi proiectele .Lucru la care nu te poti astepta de la STAT care consuma tot ce poate...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: