17 octombrie 2011

Pe regionalizare, "diferenţa" dintre USL şi PDL este numai de stilAndrei Marga (PnL), la Realitatea TV Cluj. Caută să prezinte regionalizarea drept o chestiune pozitivă, firească, ba chiar dorită şi aşteptată (dar care este "greşit abordată în contextul actual"). A mai făcut-o şi în trecutul nu prea îndepărtat, în privinţa "Statelor Unite ale Europei" - conferinţa din 2008 de la Universitatea Babeş-Bolyai.


"Vorbim de un concept care s-a dezvoltat la noi, în Transilvania, în comunitatea săsească. România are nevoie de o discuţie calmă despre regionalizare. Pentru aceasta e nevoie de o reorganizare a contexului în care se pune problema, de scoatere de sub influenţa politică actuală", a explicat profesorul Marga.

Modul actual de prezentare a necesităţii reorganizării teritoriale ar avea la bază, astfel, "problema obsesivă pentru preşedintele Băsescu de a evita ca o anume împărţire să ducă la o victorie a opoziţiei". "Pe mine mă nelinişteşte să văd că în toată lumea sunt mişcări de protest împotriva unor guuvernări mult mai bune decât a noastră, iar la noi stau cu toţii la televizor. Dacă nimeni nu se delimitează public de situaţia actuală nu cred că putem cere mai mult", a declarat editorialistul Octavian Hoandră, celălalt invitat al emisiunii, alături de Rareş Bogdan, directorul Ziua de Cluj.

http://www.ziuadecj.ro/politica/marga-romania-are-nevoie-de-o-discutie-calma-despre-regionalizare--76063.html

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Vlad Nistor, 2023 (cerând introducerea "anulării legale" a dreptului de veto al statelor-membre UE neconforme cu "linia"): "Consider că pentru a ajunge la maturitate ca actor geopolitic autentic, Uniunea Europeană trebuie să-și extindă instrumentarul de politică externă și să consolideze structura sa instituțională pe direcția relațiilor externe. Votul în unanimitate, de exemplu, limitează în mod clar capacitatea UE de reacție rapidă."

 

Postări populare: