17 octombrie 2011

Pe regionalizare, "diferenţa" dintre USL şi PDL este numai de stilAndrei Marga (PnL), la Realitatea TV Cluj. Caută să prezinte regionalizarea drept o chestiune pozitivă, firească, ba chiar dorită şi aşteptată (dar care este "greşit abordată în contextul actual"). A mai făcut-o şi în trecutul nu prea îndepărtat, în privinţa "Statelor Unite ale Europei" - conferinţa din 2008 de la Universitatea Babeş-Bolyai.


"Vorbim de un concept care s-a dezvoltat la noi, în Transilvania, în comunitatea săsească. România are nevoie de o discuţie calmă despre regionalizare. Pentru aceasta e nevoie de o reorganizare a contexului în care se pune problema, de scoatere de sub influenţa politică actuală", a explicat profesorul Marga.

Modul actual de prezentare a necesităţii reorganizării teritoriale ar avea la bază, astfel, "problema obsesivă pentru preşedintele Băsescu de a evita ca o anume împărţire să ducă la o victorie a opoziţiei". "Pe mine mă nelinişteşte să văd că în toată lumea sunt mişcări de protest împotriva unor guuvernări mult mai bune decât a noastră, iar la noi stau cu toţii la televizor. Dacă nimeni nu se delimitează public de situaţia actuală nu cred că putem cere mai mult", a declarat editorialistul Octavian Hoandră, celălalt invitat al emisiunii, alături de Rareş Bogdan, directorul Ziua de Cluj.

http://www.ziuadecj.ro/politica/marga-romania-are-nevoie-de-o-discutie-calma-despre-regionalizare--76063.html

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: