09 octombrie 2011

Daniel Barbu: "Pentru creştinism, ca formă de cultură colectivă, nu mai este loc de 200 de ani în Europa !"



Din panseurile lui Daniel Barbu (PnL), militant al stângii intelectuale, "civice", "pro-europene", fost consilier al lui Emil Constantinescu. 

La o agapă, în compania unor simpatizanţi şi bloggeri pro-PnL (ultima frază, la finalul clipului):


3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Asta-i decanul facultatii de stiinte politice !
Cine naiba coordoneaza facultatea asta? Ministerul invatamantului ? Funeriu ?

Riddick spunea...

Da, a preluat funcţia după demisia lui Cristian Preda, care îl tot lăuda pe blog. Ceva mai înainte, când scrisese că va demisiona din funcţie, i-am pus un comentariu, pe care nu mi l-a scos de la moderare: "Sper că nu va veni decan "Sticle de sifon !". Facultate de stat, în cadrul Universităţii. Un focar de infecţie stângistă şi europeistă.

Caragiale: "Mitocanul, cu jobenul pe cap şi cu sticlele-n ochi". ;-)

Crystal Clear spunea...

Ai dreptate ! Un puroi mai mare nu se putea ...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: