19 septembrie 2011

Euroestablishmentul, în panic mode. Şi încă n-au văzut nimic.



Fostul negociator şef al României cu UE, Vasile Puşcaş, nu mai poate dormi bine noaptea de când îşi dă seama că cetăţenii din UE (lui îi place să spună "cetăţeni europeni") încep să se trezească la realitate. Cetăţenii români sunt luaţi, neîntrebaţi, drept aliaţi împotriva "strigoilor" care le cer paşaportul la frontieră. 

A ajuns "Schengen" un drept care se cuvine, precum în zadar aşteptaţii euro care n-au mai intrat în portofele după votul trucat la referendumul constituţional din 2003 ("Constituţia Europeană"). Ce ar avea de spus aceiaşi cetăţeni români dacă Turcia sau Ucraina ar intra în UE şi în Spaţiul Schengen, le-ar conveni un regim de liberă circulaţie ?

Eurosocialistul Puşcaş foloseşte la derută concepte precum "dreapta", "interes naţional", "identitate naţională", dar omite să spună că organizaţia de care ţine (inclusiv PSD-ul), Partidul Socialiştilor Europeni, urmăreşte crearea unui stat transnaţional european. Pe acest subiect sunt puţine diferenţe faţă de "dreapta" PPE (cu a sa economie socială de piaţă), care susţine acelaşi obiectiv, dar îl enunţă ceva mai subtil - "construcţia europeană". Ce ironie, să pretinzi că aperi demnitatea unei naţiuni căreia vrei să îi confişti statul şi să îl predai unei entităţi neclare, fără a avea vreun mandat în acest sens !

Pasaje din articolul său din Adevărul, Românii şi strigoii din Uniunea Europeană
Aşa-zişi politicieni de dreapta exaltă naţionalismul, anti-imigraţionismul, purismul cultural după ce, înainte de încheierea Războiului Rece, propagau deschiderea, libera circulaţie a persoanelor, multiculturalismul, drepturile omului etc. În România de azi se fac frecvente trimiteri la interesul naţional, dar ne întrebăm cum este servit acest interes când identitatea noastră naţională este terfelită cotidian fără să se simtă suportul unor acţiuni, în primul rând interne, care ar redefini această identitate naţională, dacă ea nu mai corespunde "standardelor europene" ?
Cuvinte precum "fascişti" ori "reacţionari" ar suna firesc într-un articol de propagandă eurosocialistă, totuşi autorul se mărgineşte doar la aluzii:
Şi, Doamne fereşte, s-ar putea ca aceşti strigoi să fie scăpaţi iar de sub "controlul" stăpânilor şi să ducă la gesturi precum cele din anii '30, chiar în Occident, sau din anii '90, în Balcani. Căci azi, dreapta politică europeană prea se joacă aprinzând focuri în Europa, iar stânga se complace în peroraţii ideologice paralele realităţilor politice şi sociale contemporane. Cetăţene european, fii atent la strigoii din Europa!
În locul vostru, m-aş mai gândi, toa'şi europeişti...

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Bineinteles ca "dreapta" e de vina....

Riddick spunea...

Dreapta care nu e "de centru", desigur. ;-)

Crystal Clear spunea...

Legionarii si nebunii ,dom'le


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: